Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Chipul blând şi drag al Părintelui Cleopa

Chipul blând şi drag al Părintelui Cleopa

Părinte Ioan, mă alătur la ceea ce   v-a scris fiica mea Sabina despre Sfântul Ilarion Argatu, care împreună cu Sfântul Arsenie Boca sunt  cei ce ce au luminat-o în suferinţa pe care o poartă de la vârsta de 2 anişori şi cei care o susţin şi-i dau puteri de a duce greutatea bolii şi a chinurilor prin care trece. Eu, mama ei, l-am descoperit pe Părintele Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria ale cărui rugăciuni şi cărţi pe care le-am citit m-au întors la credinţă. Am aflat că Părintele Ilarion Argatu se spovedea la Părintele Cleopa şi că între ei era o iubire ca între sfinţi şi mari duhovnici. Am văzut o fotografie în care se vede Părintele Ilarion şi Părintele Cleopa binecuvântându-l. Mai ştiu că Părintele Ilarion  îl vizita pe Părintele Cleopa şi mai ales în momentele de cumpănă şi când necazurile şi persecuţiile din partea autorităţilor îl strâmtorau, venea să fie întărit de Părintele Cleopa şi ca un răspuns  sau o concluzie la cauzele necazurilor de unde-i vin, cu un zâmbet şi căldură părintele Cleopa îi zicea: „Şi cum spui acolo: te blestem diavole...”, ei ce să facă săracii când se văd blestemaţi şi trimişi în pustiu şi în iad..?” şi zâmbeau amândoi cu subînţelesul misiunii pe care o au de îndeplinit în lume şi pentru oameni. Consider că ar fi potrivit câteva cuvinte în semn de aducere aminte a iubirii dintre cei doi mari duhovnici ai României şi a preţuirii pe care o port în suflet şi Părintelui Cleopa în cartea Părintelui Ilarion. Am scris cândva următoarele rânduri

*

„Hristos a Înviat !!!

Mă numesc Halaţ Maria, am 46 de ani şi locuiesc în Tg Mureş. Vă scriu aceste rânduri ca mărturie a lucrării vii pe care marele duhovnic şi îndrumător de suflete Părinte Ilie Cleopa o săvârşeşte încă printre noi, oamenii, căci deşi sufletul Sfinţiei sale se odihneşte acum cu Sfinţii, totuşi nu s-a depărtat nici de fiii săi, cei care au atâta nevoie de îndrumarea şi povăţuirea sa.

Pentru a întări mărturia mea, trebuie să vă spun că eu făceam parte dintre fiii rătăcitori ai acestei lumi, pierdută între patimile ei şi uneori chiar hulind credinţa nostră cea de mare preţ, căci atunci când fiica mea încerca să mă cheme spre Hristos, să-mi spună despre minunaţii Sfinţi, pe care Bunul Dumnezeu i-a trimis pentru a ne alina inimile, pentru a ne vindeca sufletele, pentru a ne bucura clipele, eu mereu ceream să fiu lăsată în pace, mereu spuneam că toate acestea sunt doar "aiureli" de copil, fiica mea având doar 17 ani în acea perioadă a vieţii noastre, dar asta până într-o zi, când plătind una dintre marile datorii, pentru cărţi duhovniceşti, pe care fiica mea le avea la una dintre Bisericile din oraşul nostru şi care mă supăra peste măsură, am zărit chipul blând şi drag al Părintelui Cleopa, de atunci viaţa mea s-a schimbat în totalitate şi cu ajutorul Părintelui, am şi avut bucuria de a mărturisi întoarcerea mea în cartea "Mânca-v-ar Raiul" vol II., Slavă lui Dumnezeu pentru toate!!!

Ei bine, de atunci pot să vă spun că am devenit o altă persoană, deşi continui să-l supăr pe Hristos cu slăbiciunile şi greşelile mele, totuşi am descoperit Credinţa Ortodoxă, Părintele Cleopa m-a îndrumat spre un duhovnic, spre o viaţă duhovnicească, după puterile mele, astfel, acum pot să iau Sfânta Îmărtăşanie cu multă bucurie, cu lacrimi de fericire şiroind pe obrajii mei, eu, cea care nici măcar nu ştiam ce înseamnă Tainele mult iubite pe care Mântuitorul nostru ni le-a dăruit, eu care nu ştiam că Hristos ne-a dăruit Trupul şi Sângele Său spre mântuire şi viaţă veşnică, tocmai eu, prin mijlocirea, îndrumarea şi ajutorul Părintelui scump, m-am învrednicit să gust o picătură din drumul spre El. 

Bineînţeles că o astfel de bucurie nu aveam cum să o păstrez doar pentru mine, ci am încercat să o împărtăşesc tuturor celor din jurul meu, rudelor, prietenilor, vecinilor şi aveam uneori curajul să spun şi oamenilor pe care ii întâlneam pe stradă, la coadă aşteptând în faţa vreunui magazin, oriunde, astfel orăşelul meu a început să-l cunoască pe Părintele nostru drag şi iubit, Părintele Cleopa.

Iar cărţile scrise de Părintele Cleopa au fost cumpărate de o mulţime de oameni, într-o singura lună se vindeau câte 10 seturi din cele 16 volume "Ne vorbeşte Părintele Cleopa", iar cumpărătorii erau oameni care nu dăduseră niciodată vreun ban pe cărţile duhovniceşti, aşa cum fusesem şi eu în trecut, astfel Îl slăveam şi lăudam pe Dumnezeu pentru minunea care se săvârşea sub ochii mei şi ai familiei mele!

Apoi am aflat că Părintele Cleopa, în perioada cât a fost stareţ la Sf M-rea Sihăstria, a rânduit să se citească psaltirea în continuu; aşadar citind la Sfinţia sa despre marea putere pe care o are psaltirea, am început să trimit pomelnice pentru fel de fel de probleme şi astfel au început să se întâmple mari şi minunate minuni. Au fost şi sunt atât de multe minuni, încât mi-e frică ca nu cumva să uit vreuna dintre ele.

Minunile au început mai întâi în familia mea, eu mai am încă cinci fraţi şi două surori, fiecare cu probleme şi necazuri mari în viaţă, însă Părintele Cleopa, prin pomelnicele date la psaltire, nu i-a lăsat pe niciunul dintre ei.

Doi dintre fraţii mei nu aveau posibilitate să-şi cumpere un loc al lor, unde să locuiască, stăteau doar prin chirii, în garsoniere atât de strâmte, încât nici nu aveau loc doua persoane să treacă una pe lângă cealaltă. Erau tare necăjiţi pentru că unul dintre ei avea doi copilaşi, iar celălalt un copil, însă copilaşii creşteau, iar ei erau obligaţi să stea cu toţii într-o singură cameră, astfel situaţia devenea din ce în ce mai grea, însă m-am gândit să-i pun la psaltire pentru ca prin ajutorul lui Dumnezeu şi pentru rugăciunile Părintelui Cleopa să fie ajutaţi şi să-şi poată face un viitor mai frumos. După ce au fost pomeniţi de 4 ori câte 40 de zile la psaltire, amândoi fraţii mei au reuşit, prin minune, să ia credit din bancă, spre marea noastră mirare, căci înainte toate cererile le erau refuzate, şi în ziua de azi amândoi fraţii mei au apartamente cu trei camere, sunt foarte frumos aranjaţi, la casele lor, iar eu sunt foarte fericită să-i văd, în sfârşit, împliniţi.

Una dintre surorile mele rămăsese văduvă de cinci ani şi îi era foarte greu, pentru că singurătatea pur şi simplu o distrugea, atât a plâns încât a făcut glaucom la ochi, şi pe ea am pus-o la psaltire şi în câteva luni a întâlnit un domn lângă care e foarte fericită, şi prin care a uitat toată amărăciunea inimii, momentan aşteptăm să fim invitaţi la căsătoria lor.

Unul dintre cumnaţii mei, care avea mari probleme cu alcoolul, după ce l-am pus la psaltire, nu numai că a renunţat la băutură, dar a şi început să ţină toate posturile din an, să se roage, să se spovedească şi să se împărtăşească, împăcându-se foarte bine cu sora mea, iar înainte casa lor era plină doar de certuri şi lacrimi de copii, căci au două fetiţe.

Nepoata mea învăţa foarte rău la şcoală, de abia a reuşit să treacă clasa a V-a, eu văzând că merge atât de greu învăţătura pentru ea, la o vârstă atât de fragedă, am pus-o la psaltire şi în semestrul următor mi-a arătat carnetul ei şcolar şi avea numai note de 8 şi 9, iar cate un 10 frumos strălucea ca o bijuterie în tabelul notelor ei, la încheierea clasei a V-a, a luat premiul II, ceea ce ne-a bucurat până la lacrimi.  De asemenea şi ea a început să se roage şi să se apropie de credinţă, căci deşi are doar 12 ani merge la Biserică, se roagă şi ţine chiar şi posturile.

Acum toată familia mea ştie că orice problemă ar avea, putem alerga la psaltire şi în scurt timp primim ajutorul fără de care nu ştiu ce ne-am face, psaltirea pur şi simplu ne-a salvat viaţa în anumite momente crâncene.

Cunosc o doamnă care, din păcate, a căzut într-o sectă destul de cunoscută şi periculoasă, de multe ori am încercat să discut cu dânsa, însă niciodată nu vrea să-mi asculte cuvintele, însă cu toate acestea nu am vrut ca să se lipsească de scumpul meu Părinte şi i-am dat în dar câteva volume din „Ne vorbeşte Părintele Cleopa”, poate, în viitor, această sămânţă îşi va arăta roadele. Mergând acasă, a aşezat cărţile în bibliotecă şi uitate au fost, nimeni nu le-a mai atins, până într-o zi când nepoţelul dânsei, de numai trei anişori, jucându-se în jurul bibliotecii, a observat acel bunic cu barbă albă şi lungă şi un chip blând şi drag, a mers pe furiş şi a furat trei cărţi şi le-a ascuns sub patul în care dormea. Bunica lui după câteva săptămâni a văzut că lipsesc câteva cărţi, a început să le caute, iar după un timp le-a găsit ascunse printre jucăriile nepoţelului, a încercat sa le ia şi să le pună la loc, însă nu a fost posibil căci copilaşul plângea în hohote şi striga ca bunicuţul e al lui şi nu-l dă la nimeni, astfel n-a fost chip să îi ia cărţile. Mergând apoi la plimbare cu acest copilaş, când vedeau vreo Biserică Ortodoxă, imediat începea să plângă în hohote şi nu se oprea decât atunci când bunica intra în Biserică şi îi arăta icoanele. Astfel puteţi vedea că Harul dăruit Părintelui Cleopa s-a odihnit în inima curată a copilaşului şi sper cu toată inima ca atunci când va fii mare, să aleagă calea Bisericii Adevărate.

Un alt domn din oraşul unde locuiesc eu, era foarte bolnav, avea scleroză multiplă, fusese părăsit de soţie, căzuse în patima băuturii şi era disperat, îmi spusese să mă rog pentru el pentru că mai are puţin şi ajunge în pragul sinuciderii, eu i-am spus că rugăciunea mea este slabă, însă îl voi pune la rugăciunile Părintelui Cleopa şi cu siguranţă va fi bine. După trei luni de pomelnice, ne-am întălnit din nou, dar de data aceasta era alt om, nu-mi puteam crede ochilor, în faţa mea stătea acum un om treaz şi sănătos, frumos îmbrăcat şi cu sufletul vesel, mi-a spus că a fost la medic şi a aflat că îi fusese pus un diagnostic greşit, că boala de care suferă e mai puţin gravă, astfel îşi găsise servici şi întâlnise şi o doamnă, lângă care se simte împlinit. Acestui om, psaltirea i-a schimbat viaţa !!! Acum vine regulat, ca nu cumva să treacă vreo săptămână în care să nu fie pomenit la draga sa, şi a mea, psaltire.

Au mai fost multe, foarte multe cazuri legate de tot felul de probleme, de sănătate, chiar şi de indrăcire, probleme legate de găsirea unui servici, probleme legate de tribunal, probleme legate de examene dificile, de pierderi diferite, probleme legate de căsătorie, divorţuri... Au fost atât de multe probleme care s-au rezolvat prin psaltire, încât dacă le-aş scrie pe toate, aş umple o carte, astfel mă limitez la aceste câteva exemple şi pot să vă spun cu toată inima, că prin orice greutate veţi trece, cu orice problemă v-aţi confrunta, să puneţi un pomelnic la psaltire, la Sf. M-re Sihăstria, să vă spovediţi şi să vă împărtăşiţi, dacă duhovnicul vă dă voie, şi să fiţi absolut siguri că toate relele se îndreaptă şi veţi fii scoşi din toate necazurile pe care diavolul le pune în calea noastră.

Să nu deznădăjduiţi niciodată, alergaţi la psaltire şi rugaţi-vă şi veţi vedea că Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale şi ale Sfinţilor săi, Părintele Cleopa, vă va schimba viaţa!!!

Citiţi şi toate cărţile scumpului meu Părinte Cleopa, care sunt izvor de înţelepciune şi pline de Har şi veţi putea urca cu uşurinţă pe treptele mântuirii, deşi trăim într-un veac atât de tulbure.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, ale Cuviosului Părinte Ilie Cleopa şi ale Cuviosului Părinte Ilarion Argatu, mântuieşte-ne pe noi, păcătoşii. Amin!

(Halaţ Maria,Târgu Mureş, 2009)Comentarii

- 2010-10-04 13:11:47
Foarte frumos ce scrie aceasta doamna despre parintele Cleopa. Bravo


Adauga un comentariu

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti autentificat.

Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 386
Afisari total: 30004259
Vizitatori online: 1

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol