Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
18.02.2011 - Cate ceva despre Parintele Ilarion Argatu
L-am cunoscut pe Parintele Ilarion Argatu, mai bine prin anul 1984, era la Manastirea Cernica. Plecam la Bucuresti in delegatie si Parintele Ioan Argatu - nepotul, m-a rugat sa duc un mesaj parintelui la Cernica.
Am plecat foarte bucuroasa ca ajung si la Parintele Ilarion si fara sa-mi fac ceva probleme am ajuns la Cernica. Credeam ca am sa pot vorbi imediat cu el, dar nu a fost asa. In camaruta lui era plin de lume si parintele mi-a spus sa stau si eu la dezlegarile Sfantului Vasile cel Mare si apoi vorbim.
Pana a inceput rugaciunile, erau toate bune, liniste, stateam foarte degajata. Nu bine a inceput parintele rugaciunile ca demonizatii s-au tulburat foarte tare si a inceput sa se manifeste cu o inversunare rapida, de necrezut, tulburandu-ma foarte tare. Ba chiar m-am speriat rau, pentru care la sfarsit a trebuit sa-mi faca mie rugaciunile de linistire.
Ce se intamplase? O femeie a inceput sa faca ca toate animalele si sum parintele statea linistit in picioare rostind moliftele pe dinafara, femeia s-a aruncat spre el tipind disperata: "ma indeamna sa fac crima..." Adica,  cel rau o indemna sa-l omoare pe parintele. Intr-o clipita era la picioarele parintelui, unde cel rau nu a mai avut putere si s-a oprit blocata. Pe incetul s-a linistit.
Altadata, am vazut mai multe persoane ducand un tanar pe un pat improvizat asa ca in Evanghelie. Tipa si se zvarcolea, sa nu ajunga la parintele. Mare putere avea parintele pentru indepartarea celui rau.
Altadata, inca nu incepuse parintele rugaciunile, langa el era un barbat cu un copil cam de 7 ani, il tinea in brate. Cand a inceput rugaciunile, capilul a inceput sa se agite, isi punea mainile pe cap si i se adresa parintelui pe un ton zeflemitor: "popa, popa..." Pe la mijlocul rugaciunilor copilul tinandu-se de cap a strigat: "coarnele mele, coarnele mele..." foarte agitat.La sfarsitul rugaciunilor copilul din nou striga: "mi-a rupt coarnele..." Deci, a fost distrusa puterea celui rau si copilul s-a linistit.
Era adevarata bucurie sa te afli in prejma parintelui. Simteai o protectie.
Postea postul Sfintelor Pasti complet, 40 de zile. Era alb ca varul la fata, dar senin si statea in picioare. Dupa 40 de zile manca normal.
Doina Francu
Vatra Dornei


Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol.


Adauga un comentariu

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti autentificat.

Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 10037
Afisari total: 29088710
Vizitatori online: 7

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol