Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
03.11.2011 - DANA -aJUTOR LA TIMP DE DEZNADEJDE

Nume: Dana
Email: meissner_kr@yahoo.com

AJUTOR LA TIMP DE DEZNADEJDE


Intrebare: Intr-o societate mediocra,plezirista,degradata moral,in care minciuna e performanta, vulgaritatile proclama incultura ca valoare,in care prostia si histrionismul au devenit chiar virtuti,imi cam pierise pofta,cheful de a mai merge in pas cu lumea.Viata nu mai insemna decat contorsiuni existentiale si renuntari dramatice. Poate ca mi-am dat prea usor consimtamantul de a fi nefericita si deznadajduita,caci simteam ca nimic din rutina zilnica nu mai ma interesa, simteam caderea libera,fara plan,fara regrete. Ajunsesem nu sa simt suferinta,ci sa fiu insasi suferinta. Desigur ca nu uitasem ce spunea Petre Tutea cum ca ;''omul nu-si poate gasi definitia decat in mod spiritual'' si mi-am cautat duhovnicul,pa Sfantul Parinte Sofian,dar Antimul nu mai era luminat de prezenta ingereasca a Sfintiei Sale,a m cautat nobletea, lumina, speranta, nadejdea, sfintenia,caldura,invierea,care erau Sfant Parintele Ilarion,dar usa chiliei Sale, gradina Raiului,era inchisa. Am cautat sofistic si am cazut intr-o tacere profunda,satisfacuta de propria mea dezamagire. Mi-am ucis timpul. 3 saptamani in coma m-a vegheat Sfantul Argatu. ''Tu priveste in fata.Pe lumea asta,un loc e al tau!''imi spunea,(si mi-a venit in minte ca in anul 1989 l-am intrebat :Preacuvioase Parinte,iau la facultate,suntem 26 de inscrisi pe un loc? si mi-a spus:''Un loc e al tau!"-si am luat) ;caci in urma mea striga o tanara sa merg cu ea.Era o adolescenta din patul alaturat care murise. Sfantul Ilarion ma tragea in sus si ma mustra. A fost o minune la o cauza fara putinta la oameni. Acum,Sfantul Parinte Ilarion ,cu toate ca stiu si simt ca e suparat pe mine,mi-a dat o forta launtrica,o constiinta de pricepere ca durerile si lacrimile vietii nu mai inspaimanta mai mult decat chinurile iadului. Si ca pana la urma...cum spune Parintele Arsenie Papacioc :'' Viata pe pamant nu e altceva decat pregatirea pentru cealalta viata. Cum zice Mantuitorul: <Si a trecut de la moarte la viata!>. Auziti? Viata e dincolo, Si noi asta facem, trecem dinspre moarte spre viata''... Fiecare chemare a Sfantului Ilarion e un strigat de ajutor ce niciodata nu intarzie sa apara,fiecare ingenunchere devine o sarutare a urmei pasilor Sai,fiecare lacrima e o multumire umila la rugaciunea adanca a Sfantului catre Maica Domnului pentru mine,pacatoasa, si pentru toti ca mine! Preacucernice parinte Ioan,iertati-ma si rugati-va pentru mine! Doamne ajuta!


Comentarii

- 2011-11-17 13:40:50
Fii fericita ca ai putut sa respiri langa un parinte de asemenea calibru sufletesc , sa capteti indrumare si binecuvantare personala de la el . Eu nu l-am cunoscut . Dar sfaturile sale vibreaza in sufletul meu si-mi sunt de mare folos . Nu am avut niciodata un duhovnic adevarat . Poate nici nu l-am cautat , ori nu mi-a fost dat sa-l intalnesc inca . Si ma intreb daca in aceste vremuri de restristre , de mare indoiala si incercari , asa cum le caracterizezi la inceputul postarii , nu cumva cei cu adevarate calitati duhovnicesti vor fi incheiat deja misiunea lor , urcand la locul lor din cer , lasandu-ne neajutorati , incapabili sa mai regasim calea . Suntem obositi , aproape ca nu mai distingem intre bine si rau . Ne-a mai ramas doar IISUS HRISTOS şi MAICA DOMNULUI , sa ne lumineze , sa ne apere , sa ne punem toata nadejdea si sa ne rugam sa se indure si se milostiveasca de noi pacatosii .

- 2011-11-20 20:28:25
L-am intalnit pe Sfantul Argatu atunci cand Dumnezeu mi-a permis revelarea sfintiei sale,iar Sfantul Ilarion m-a invrednicit cu binecuvantarea Sa.Poate ca eram intr-o profunda criza de identitate,intr-o cautare a lui Dumnezeu,sau intr-un inceput de drum. Simteam in El dumnezeirea,avea un har si o putere deosebita.Era ceva cu totul cutremurator. Eu niciodata nu l-am putut privi in ochi.Exista certitudinea reala ca te cunoaste foarte bine,ca iti stie si gandurile si faptele si sufletul.Folosea intotdeauna cuvinte simple,calde,era firesc,spontan si totusi nepamantean. ''Preacuvioase Parinte,rugati-va pentru mine!''spuneam. ''Eu ma rog pentru mata,dar roaga-te si matale.''raspundea. Il gaseai in chilia Sa de la Cernica,mereu ,neschimbat,vorbind cu Dumnezeu si numai privindu-L simteai cum puterea care emana din dansul reducea la tacere toate duhurile care te chinuiau. Cunoscandu-L pe Parintele Argatu orice


Adauga un comentariu

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti autentificat.

Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 393
Afisari total: 30004266
Vizitatori online: 1

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol