Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
DESPRE INTINAREA SFINTEI BISERICI SI A LUCRURILOR SFINTE


SFÂNTA SCRIPTURĂ:
- DESPRE ÎNTINAREA SFINTEI BISERICI-

Din textele Sfintei Scripturi pe care le prezint in fotografia de mai jos, aflăm cum Dumnezeu ne porunceşte în mod clar şi direct ca să nu intrăm în Sfânta Biserică (Locaşul lui Dumnezeu) în stare de necurăţie trupească, referindu-Se atât la bărbaţi, dar mai ales la femei.
Deasemenea, aflăm care este pedeapsa călcării acestei porunci: moartea sau stârpirea. Este vorba atât de moartea sufletească cât şi de moartea trupească, care, poate fi scurtarea vieţii prin moarte accidentală sau năpraznică. Aceasta poate fi interpretarea corectă a cuvintelor: "omul acela se va stârpi din obşte(societate)",sau "ca să nu moară ei în necurăţia lor," adică vor fi scoşi dintre oameni şi vor fi dat morţii, pentru că omul, prin spurcarea Sfintei Biserici şi a lucrurilor sfinte îl înjoseşte pe Dumnezeu, după cum spune Proorocul Iezechil făcând referire la preoţii care lasă să se întâmple acesta lucrul : "Preoţii calcă legea Mea şi pângăresc lucrurile sfinte ale Mele.....şi Eu sunt înjosit de către aceştia" (Iezechuil 22,26). Un duhovnicesc părinte spunea: "diavolul necurăţiei şi cel al defăimării lui Dumnezeu, sunt lăsaţi, să aducă în casele lor: certuri, furtuni, împotriviri, bătăi, despărţiri şi tot felul de necazuri şi chiar ucideri căci Dumnezeu nu se lasă umilit, batjocorit şi înjosit de cei păcătoşi ce sunt fără de întoarcere de la păcatul lor". Doar cel ce stăruie în răutatea lui îi poate veni şi moartea.
De aceea, trebuie să avem frică de Dumnezeu şi respect faţă de lucrurile sfinte şi să ne întoarcem de la aceste păcate ale necurăţiei noastre îndreptate împotriva lui Dumnezeu şi a Duhului Sfânt şi să ne căim ca să dăm loc la Marea Milostivire şi Bunătate a lui Dumnezeu de a ne ierta păcatele.
De luat aminte că, este foarte greşit ca în această stare de necurăţie să stăm şi să ascultăm Sf.Liturghie în PRIDVORUL BISERICII sau undeva în CURTEA BISERICII. Corect este să stăm acasă şi să ne rugăm. De ce? Pentru că Sf.Scriptură şi Canoanele Bisericeşti poruncesc să nu ne atingem de nici un lucru sfânt, iar Pridvorul Bisericii este sfinţit odată cu Biserica de către arhiereu şi face corp comun cu ea, nu trebuie atins, nu trebuie să intrăm în el. La fel şi cu terenul din curtea bisericii, care a fost sfinţit de către arhiereu înainte de a se zidi Biserica, pentru că bisericile nu se pot zidi decât pe un teren sfinţit şi sfânt, atunci nu trebuie să călcăm pe el.
Cei ce dau sfaturi argumentând cum că, în pridvorul bisericii intra catehumenii (cei nebotezaţi) şi femeile lehuze, şi că, ar putea să intre şi femeia cu scurgere de sânge, greşesc foarte mult, deoarece nu fac deosebire între o femeie cu scurgere de sânge ce se află în timpul ciclului, faţă de o femeie ce a avut necurăţie trupească timp de 40 de zile, acestea au trecut, a devinit curată, fapt pentru care vine şi intră în pridvorul bisericii pentru a aprimi molifta de curăţie şi nu înainte de 40 de zile când nu ar putea nici ea intra fiind încă necurată. Pe când femeia la ciclu vine şi intră în pridvorul bisericii în timpul necurăţiei ei fără a fi curăţită, ceea ce nu se cuvine. Iar catehumenii nu se compara cu nici una dintre aceste femei. El nu poate intra în Biserică pentru că a cerut botezul dar încă nu a primit botezul, este nebotezat, şi aunci stâ undeva în spatele tuturor, respectiv în pridvorul Bisericiii şi aşa fiind nu i se permite să stea şi să asculte toată Sf.Liturghie decât prima parte a Sf Liturghii sau Liturghia celor chemaţi (chemaţi de a se boteza), ceea ce este cu totul altceva.
În concluzie, bărbatul necurat şi femeia necurată nu vor putea călca pământul sfânt al bisericii, nu vor putea intra în pridvorul sfinţit al bisericii şi nici în Sfânta Biserica până ce nu se vor curăţi de necurăţia lor. In schimb pot sta acasă şi să se roage, pot face metanii şi pot să postească şi mai plăcuţi vor fi lui Dumnezeu şi plată vor lua mai multă, pentru că îndeplinesc voinţa şi porunca lui Dumnezeu şi pentru că cinstesc cu adevărat pe Dumnezeu şi tot ceea ce este sfânt şi închinat lui Dumnezeu. Sunt plăcuţi lui Dumnezeu pentru că pe primul loc îl pun pe Dumnezeu, pe Maica Domnului şi pe sfinţi; pe al doilea loc îl pun pe aproapele şi pe ultimul loc pe ei înşişi.
Dumnezeu să ne ierte, să ne ajute la îndreptarea şi mântuirea noastră.

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol.


Adauga un comentariu

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti autentificat.

Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 391
Afisari total: 30004264
Vizitatori online: 3

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol