Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Carte document : Despre Parintele Ilarion Argatu: MARTURII, FAPTE,MINUNI.
A aparut cartea document:
 
"DESPRE PARINTELE ILARION ARGATU:
MARTURII, FAPTE, MINUNI"
 
autor: PR. IOAN V ARGATU
editura: Mila Crestina
ISBN: 978-606-8084-14-5
anul: 2012
pagini: 502
 
Cartea poate fi comandata direct pe site, accesand butonul CARTI
Cartea poate fi lecturata direct pe site, pe capitole, direct pe site, accesand butonul SCRIERI

 

Cartea raspunde la doua intrebari generale:
  • Cine este in constiinta credinciosilor Parintele Ilarion Argatu?
  • Ce se marturiseste despre Cuviosia sa?
Cartea contine informatii cu privire la activitatea si persoana Prea Cuviosului Parinte Arhimandrit ILARION ARGATU, culese din:
  • Scrisori
  • Manuscrise
  • Foto-copii documente
  • Inregistrari audio si video
  • Tv
  • Ziare si reviste
  • Nett
Explicatii ale autorului:

Volumul de față este o continuare sau o editie specială concepută și completată a cărții: ”Fapte minunate din viața de duhovnic a Părintelui Arhimandrit Ilarion Argatu”, ca o carte document. O consider a fi un document deoarece cuprinde mărturii despre cine a fost Părintele Ilarion Argatu, ale multor persoane ce l-au cunoscut pe părintele și care fac parte dintre: ierarhi, ieromonahi, monahi și monahii din mănăstiri, preoții de mir, un însemnat număr de credincioși, precum și din mass-media. De asemenea, spre final cartea cuprinde o parte din numărul de foto-copii ale documentelor ce fac obiectul prezentei lucrări.

          Volumul de față este pus la îndemâna celor care doresc să-l cunoască cu adevarat pe Părintele Ilarion Argatu așa cum a fost perceput de către un număr mare de credincioși din toate structurile  sociale. Din mărturiile inserate se subliniază că părintele, a ieşit în evidenţă cu: trăirea, duhovnicia, rugăciunea pentru credincioşi şi vizita în număr mare ale acestora ce se perindau zilnic la uşa chiliei părintelui.
          ”Viaţa Părintelui Ilarion Argatu a fost o viaţă de martir şi o viaţă de sfânt. S-a dăruit slujirii lui Dumnezeu în post, rugăciune, smerenie şi multă răbdare în multa lui prigonire din partea autorităţilor şi din partea celor care l-au invidiat pentru aceasta. S-a dăruit slujirii oamenilor, pe câţi nu i-a izbăvit părintele prin rugăciunile sale de necazuri, de boli, de vrăjmaşi, de farmece si descântece. Câţi demonizaţi au avut scăpare şi vindecare prin rugăciunile Părintelui Ilarion Argatu?...Numai cine nu a stat niciodată de vorbă cu părintele, poate să se exprime oricum. Avea un dar al iertării care nu se poate exprima în cuvinte omeneşti, sau omenescului îi este străină iertarea sau trecerea cu vedere a ceea ce-ţi fac ţie vrăjmaşii, însă părintelui ba. Pe aceasta se cunoaşte că, părintele a avut o viaţă de sfânt, prin multitudinea de încercări şi marea de vrăjmaşi. Este vreun sfânt să nu fi trecut prin încercări şi să nu fi fost duşmănit? Nu este! ”(Dan Antonovici,27.10.2007)
          Mărturiile sunt prezentate în forma în care au fost scrise de către semnatari. Nu s-a cenzurat nimic și nu s-a schimbat  nici un cuvânt. In cuprinsul unor mărturii semnatarii folosesc expresii  ce pentru unii ar considera că este prematur și o grabă de a le folosi cum ar fi: ”sfântul părinte”; ”Sfântul Ilarion” sau ”Sfânt”. Însă, consider că evlavia poporului față de un mare duhovnic ce i-a ajutat permanent cu povața și rugăciunea, îi determină să se exprime astfel, având în vedere că poporul canonizează primul. Am considerat ca trebuie respectat ceea ce au simțit, au văzut, au auzit intrând în contact cu părintele Ilarion. Toți sunt martori ce au trăit sau au făcut parte din experiența de duhovnic a Părintelui Ilarion Argatu și așa cum am spus in prefața de la cartea ”Fapte minunate...”, ”ei sunt ochii și urechile prin care-l vedem și auzim pe Părintele  Ilarion cine a fost și cine este dacă poate ajunge și la inima celor ce citesc aceste rânduri”
          Documentele au fost structurate pe 4 capitole: Mărturii ale ierarhilor, preoţilor şi monahilor;Mărturii ale credincioşilor; Mărturii din mass-media;Foto-copii scrisori, pentru a le pune într-o ordine mai lesne de parcurs și nu în ultimul rând de a fi folosite, de ce nu, ca documente în vederea canonizării.
           Mulțumim pe aceasta cale tuturor persoanelor care ne-au scris și au avut încredere de a ne pune la dispoziție doucumente. (autorul)
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 10297
Afisari total: 29088970
Vizitatori online: 3

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol