Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
- LAMURIRE.... la textul cartii : Despre vraji si farmece...
Astazi 14 iunie 2013                                                                 LAMURIRE:

Prea Cucerniciile voastre
si iubiti credinciosi,
 
         Cu tot respectul cuvenit, si cu rugamintea de iertare, postez raspunsul pe care-l dau Parintelui Constantin la intrebarea pe care a avut amabilitatea sa mi-o puna, (o gasiti mai jos, dupa raspuns) inainte de asi face sfintia sa o parere si inainte de a da verdicte (asa cum au facut deja "altii",  nevrand sa cerceteze si sa afle a cui este greseala textelor cu pricina, l-au blamat pe parintele Ilarion cu cele mai urate cuvinte de  descalificare ca duhovnic) .
          Intrebarea Parintelui Constantin o consider a fi fireasca si de bun simt, ce trebuie sa aduca neaparat un raspuns si o grabnica lamurire.
           Este vorba de o eroarea de text sau de text necorectat txt cules de la autori anonimi si publicat, impropriu Parintelui Ilarion Argatu, la cartea:
Vă sfătuieşte Arhimandritul Ilarion Argatu 
Despre vrăji şi farmece... în format electronic.
.
           Raspund Parintelui Constantin si prin el si celor ce se intreaba si mai ales celor care nu au avut nevoie sa mai intrebe ci direct au dat verdicte si acuzatii calomioase la adresa Parintelui ilarion Argatu, pentru care ma rog ca Parintele Ilarion sa nu se supere si Dumnezeu sa-i ierte. Amin.
Pr Ioan
***

P C Pr Constantin,

Va dau o explicatie si un raspuns:

1. Explicatia de ce se intampla lucrul acesta?
Nu numai sfintia voastra intrebati. Pe internet cineva a impanzit lucrul acesta (il stiu si cred ca vi l-am spus si sfintiei voastre intr-o anterioara conversatie).
       Cartea despre vraji si farmece..., nu-i scrisa de mine dar, este o carte care trebuie corectata.
       Am vorbit si cu autorul cartii, de aspectul acesta este si el de acord pentru ca a luat de bun fara sa citeasca un manuscris ce i-a parvenit. O scapare, o greseala, o nebagare de seama.
       Pe internet veti gasi marturia unora, ca, inainte de a aparea cartile cu Parintele Ilarion, circula printre credinciosi un manuscris, scris la masina de scris, (de o doamna credinciosa din Pascani, jud. Iasi). Aceasta doamna, evlavioasa din fire, umbla pe la toti preotii si duhovnicii si culegea de la fiecare asa zisele "sfaturi duhovnicesti". Acest manuscris continea peste 300 de pagini, unde erau amestecate aceste sfaturi de pe la toti, care, dupa cum am spus nu erau toate de la parintele Ilarion Argatu. Aceasta doamna inante sa moara, fiind singura si a nimanui, a fost dusa la un azil. Inainte de a muri, i-a dat manuscrisul in 2 exemplare unui preot de la Pascani (duhovnicului ei). Acest preot s-a ocupat de inmormantarea acestei doamne, iar manuscrisele un exemplar autorului cartii si unul mie.
        La inceput m-am bucurat ca am un punct de plecare in a scrie despre Parintele Ilarion Argatu, dar, cercetandu-l mai atent am vazut  ca toate erau scrise dezordonat, imprastiat si foarte amestecat cu lucruri de pe la toti, lucruri cu care Parintele Ilarion nu era de acord asa cum sunt: practicile oculte, deschiderea cartii, dezgroparea mortilor, botezul copiilor morti, datul particelelor sau sfaturi ridicole pe care le numesc "babisme", sfaturi preluate de la babe, inculti si oculti, obieciuri paganesti strecurate in traditia crestinului ortodox. Parintele era foarte impotriva unora ca acestea si-mi dadea de grija ca atunci cand voi fi preot sa ma feresc de asemenea practici care amesteca binele cu raul si care te ridiculizeaza in fata credinciosilor.      
           Dandu-mi seama de continutul indoielnic al acestui manuscris eu l-am dat deoparte ca pe ceva ce mai mult ma incurca decat ma ajuta pentru ca, aveam eu inregistrarile mele cu parintele Ilarion scrierile sfintiei sale pe care trebuia sa le public.
           Autorul cartii, nu a cercetat manuscrisul, recunoaste lucrul acesta, cu parere de rau, ca nu l-a corectat (macar acest lucru sa-l fi facut) ci i l-a dat in forma in care era, unui mirean de profesie inginer de la Bucuresti, necunoscator in cele ale teologiei (M-am intalnit cu domnia sa dupa cativa ani si l-m intrebat de ce a scris fara sa se corecteze de s-au introdus tot felul de lucruri care nu sunt in viziunea parintelui? La care, raspunsul dansului a fost acesta: "Eu nu am scoala si pregatire in domeniul teologiei, eu sunt inginer, mi-a fost frica sa corectez nestiind ce este gresit si ce este  corect, cum mi l-a dat parintele asa l-am tiparit (manuscrisul)." Asa cum a fost scris de aceasta doamna cu prescurtari, cu plusuri, liniute, litere si puncte care inlocuia cuvantul asa a fost tiparit si publicat  (ex. faci post L.Me.V.+ R.+40 metanii... 1-3-5-7-9 Masluri+3 aghesme+M.Sf.Vasile cel Mare...). Fara sa se explice ce simboluri sunt acestea sau ce cuvinte presurtate sunt. Toata cartea este numai cu prescurtari si scrisa fidel de pe manuscris.
             Consider ca si dvs., ca si multi altii, ca, a fost o mare greseala din partea autorului sa nu corecteze si sa lase in forma aceasta si sa fie puse pe seama parintelui anumite lucruri care nu-i apartin si prin care sa fie blamat, ridiculizat si rau judecat. Nu merita Parintele Ilarion toate acestea.
              Cartea cu pricina se va corecta si se va explica si ceea ce s-a intamplat. O greseala intotdeauna trebuie indreptata. O va face, autorul ei.

2.- RASPUNS:
a.-5 ani de Seminar si 4 ani de facultate in toatal 9 ani cat am stat zi de zi cu parintele in aceeasi chilie, fiind martor la toate sfaturile, rugaciunile si minunile parintelui (cu exceptia ora 8-13 cand mergeam la cursuri sau examene) nu l-am auzit vreodata dand astfel de sfaturi cum ar fi "sa te ungi cu aghiazma pe picioare ca sa nu mai miroase" . Ci dimpotriva, atentiona mereu pe credinciosi, in semn de respect fata de lucrul cel sfant cum este aghiazma si untdelemnul sfintit sa se fereasca si sa nu atinga partile "rusionoase sau necurate ale corpului".  Sau, cand credinciosul cheama preotul de a face sfintirea casei, spunea ca intr-un sigur loc nu poate preotul stropi cu aghiazma "grupul sanitar sau wc-ul".  Nici nu sunt expesiile parintelui "sa te ungi" in loc "sa te stropesti" sau "chifle" si "paine" in loc de "prescura" si cate ori mai fi prin cartea aceasta.

b.-Cu "deschiderea cartii" sau cu datul "particelelor" la credinciosi Parintele Ilarion era total impotriva. Cititi cartea  "500 Raspunsuri duhovnicesti..." la pag.290-291 unde explica si de ce sa nu dea preotul particele la credinciosi dand sfatul:" Sfatul meu pentru preot este, sa nu scoata nici un fel de particele pe care mai apoi sa le dea la credinciosi, decat, sa puna rugaciuni la Proscomidie (rug.Liturghier) rugaciune curata prin care sa ceara ajutorul lui Dumnezeu pentru cei ce se afla in necayuri, scotand miride pentru vii, pe care le va consuma, el-preotul, dupa terminarea Sf.Lirtughii, odata cu cele sfinte. Astfel nu va gresi si va fi de mare folos sufletesc pentru credin ciosi.".
            Cu deschiderea cartii si ghicitul, pe you-tube este un video-clip cu parintele, unde se vede si se aude cum parintele cu gura lui spune ca este impotriva si ca nu face asa ceva. De pe timpul cat traia i se aduceau aceste acuzatii neadevarate, lansate prin serviciul de dezinformare a securitatii, pentru ca lumea sa-si piarda increderea in el si sa se stopeze afluenta mare de oameni ce-l cautau.
          Parinte draga, daca ar fi facut parintele Ilarion tot ce se spune, noi urmasii sai sau eu ucenicul lui nu asi fi facut la fel? Ca sunt sigur ca as fi fost convins ca asa este bine ce invata Parintele Ilarion.
          Ceea ce ma doare pe mine, este faptul ca poate sunt singurul care scriu fidel despre sfaturile si practicile parintelui (cu dovezi si inregistrari) si nu sunt luat in considerare, macar sa aminteasca cei ce-l blameaza pe parintele ca ar mai fi cineva care scrie si altfel decat a scris gresit  fiul parintelui. Eu consider ca intentionat se marseaza pe anumite greseli facute nu de parintele Ilarion ci de cei din jur.

c.- Aceste persoane dau mereu de exemplu pe Parintele Cleopa, ce spune parintele Cleopa de parca Parintele Cleopa l-ar condamna pe Parintele Ilarion dupa moarte.
          Aceste persoane nu stiu ca Parintele Ilarion Argatu se spovedea la Parintele Cleopa. Pacatele Parintelui Ilarion le stia numai Parintele Cleopa si Bunul Dumnezeu. Daca Parintele Ilarion avea asemenea practici de care este acuzat si pe care nu le putea ascunde, ma intreb, ar mai fi fost primit de Parintele Cleopa la spovedit si ca fiu duhovnicesc la sfat?
         S-au intrebat vreodata aceste persoane ce incearca sa puna in dusmanie si in controverse duhovnicii, la ce duhovnic se spovedea  Parintele Cleopa ? Parintele Cleopa le-a spus lor ca ceea ce se scrie in carti de altcineva nu de parintele insusi, ca toate sunt adevarate?  
          Parintele Ilarion nu numai ca se spovedea la Parintele Cleopa dar se si sfatuia cu dansul. L-ar fi lasat Parintele Cleopa pe Parintele Argatu sa greseasca in halul acesta?
       Eu, va marturisesc sincer si preoteste, ca ceea ce spunea Parintele Cleopa spunea si parintele Ilarion si invers. Va spun in cunostinta de cauza, pentru ca l-am cercetat si pe Parintele Cleopa ca si pe Parintele Ilarion. Niciodata nu am sesizat vreo contradictie intre dansii.

          Draga parinte, credeti ce vreti si pe cine vreti, cum este Parintele Ilarion in fata Bunului Dumnezeu noi nu putem sti (eu dupa cum il stiu cred ca este bine si in stare de sfintenie), dar ceea ce facem noi si altii acum, s-ar putea sa fie gresit si pricina de poticneala la mantuire, ceea ce nu dorim.

Iertati!
Pr. ioan


From: Constantin Diboş
To: argatuioan@yahoo.com
Sent: Thursday, June 6, 2013 11:17 PM
Subject: Nelămurire...

Blagosloviţi Părinte !
Vă trimit cartea Părintelui Alexandru Argatu
Vă sfătuieşte Arhimandritul Ilarion Argatu 
Despre vrăji şi farmece... în format electronic.
La paginile 105 şi 106 scrie:

intrebare: Mi s-a furat ceva din casă şi nu ştiu cine
este hoţul.
Răspuns: Duminică duci la Altar un litru vin (cel sărac
duce mai puţin) şi o prescură (chiflă, piine) cu trei lumânări
aprinse, şi să scoată preotul in timpul Sf. Liturghii
Părticică pentru descoperirea celui care a furat.
Scrii: Liturghie Vii:
Robul Lui Dumnezeu( N) se roagi ca Dumnezeus i_i
descoperep e cel carei -a furat gi si facdj udecatdd reaptd.
Aceasta o dai preotului. La sfârşitul Sf. Liturghii ceri preotului
Părticica.
- Acasă, Vineri faci post negru pină la ora 24, faci 40
matanii, apoi iei părticica. Rugăciuni faci Ac. Mântuitorului
+ Ac. Sf. Mina + R. de cerere care ai pus_o pentru
Particică.
- Dacă vine cel carea furat şi-ţi aduce înapoi lucrul, te
opreşti, nu mai scoţi părticică. Altfel, continui in fiecare
Duminică pină primeşti obiectul./.../

Vă rog dacă mă puteţi ajuta să înţeleg...

Mulţumesc şi mă iertaţi...
 
--
+ preot misionar Constantin Diboş 
+40770206843-RDS
+40732244789-Vodafone
+40767875262-Cosmote 
+40256365488-romtelecom
 http://constantindibos.blogspot.com/Hristos a înviat !
P C Pr. Ioan mulţumesc pentru lămuririle
care îmi erau necesare ca să nu greşesc
în faţa lui Dumnezeu şi/sau a Părintelui Ilarion. 
Vă daţi seama că nu aveam 
de unde să cunosc aceste detalii...
Acum am înţeles de unde provin aceste greşeli...
Asta explică şi reţinerile pe care le au anumiţi preoţi
faţă de aceste practici ieşite din duhul ortodox...
Să mă iertaţi vă rog pentru că poate am provocat
tulburare, dar n-a fost în intenţia mea aşa ceva...
Blagosloviţi şi iertaţi...
--
+ preot misionar Constantin Diboş 
+40770206843-RDS
+40732244789-Vodafone
+40767875262-Cosmote 
+40256365488-romtelecom
 http://constantindibos.blogspot.com/
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 11370
Afisari total: 29090043
Vizitatori online: 3

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol