Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Drept la replica ...... Replica 1

Drept la replica 1

la ceea ce au postat stilistii pe site despre dezhumarea parintelui Ilarion Argatu pe adresa:

http://www.mitropoliaslatioara.ro/controverse.php

autor replica:   Dan Antonovici
data:   26.07.2010

BOSV inseamna Biserica Ortodoxa pe Stilul Vechi, intr-un cuvint "stilistii" din Romania cu sediul la Slatioara din judetul Suceava. Nici macar nu este recunoscuta ca fiind "BISERICA", pina cand si unii din pocaiti sunt recunoscuti ca si cult, insa ccea ce/i priveste pe "stilistii" din Slatioara pentru ca sunt schismatici si rupti de ascultarea Bisericii Ortodoxe mame, functioneaza sub statut de "asociatie" titulatura lor nu este de Biserica Ortodoxa... ci de Asociatia Bisericii pe Stil Vechi.Nici o biserica ortodoxa oficiala din lume nu/i recunoaste pe ei.
Nu va intriga ca ei de cind au facut schisma arunca mereu cu noroi in Biserica Mama de care s-au rupt pe motiv de calendar nici macar pe motiv de dogma sau erezie ci pe motiv de calendar "Sfantul Calendar" cum il mai numesc ei. Calendarul ii mintuie pe ei si nu ascultarea de Biserica.
In loc sa-si vada de pacatul lor, posteaza pe internet tot felul de minciuni la dresa duhovnicilor imbunatatiti ai Bisericii Ortodoxe Romane, fac dosare de anticanonizare.
www.Mitropoliaslatioara.ro, stilul vechi din Romania – stiliştii, care ponegresc şi atacă făţiş persoana părintelui Argatu, aducând blasfemie trăirii şi vieţii părintelui acuzându-l de „erezie” şi „deschisul cărţii” şi batjocorind trupul deshumat a părintelui cu cele mai oribile cuvinte şi imagini: de cadavru, blestemat, şi altele, pentru a da idei şi a face din persoana părintelui o persoana controversată. Cunoaştem de unde vine atâta ură împotriva părintelui Ilarion şi cunoaştem şi cine sunt „stiliştii”.
Am putea să scriem şi noi părerea noastră despre „Sf.Glicherie al lor”, despre „cadavru lui” şi despre „viaţa de nesfinţenie” pe care a dus-o cu dovezi şi documente. N-o facem (deocamdată), pentru că am fi ca ei. Lăsăm pe Dumnezeu să ne descopere Sfinţii lui şi vrednicia fiecăruia.
Nu cred că o biserica necanonică şi schismatică cum sunt „stiliştii” pot să facă aprecieri credibile la adresa unor duhovnici cu trăire sfântă şi sub ascultarea bisericii străbune, aşa cum sunt: Părintele Cleopa, Părintele Arsenie sau Părintele Argatu. Nu cred că poate cineva să-i creadă şi să ia de bine ceea ce zic ei la adresa noastră cei ce am rămas sub ascultarea Sfântului Sinod.
Pe Părintele Ilarion Argatu nimeni nu-l declară sfânt dar despre viaţa lui de sfinţenie se vorbeşte în popor şi se va vorbi şi scrie mult timp. Am citit din cartile pe care le aduc ca argument stilistii si nu am gasit nimic din ceea ce spun. Se vede ca sunt niste minciuni si niste "mincinosi ordinari". Ceea ce spun ei despre Parintele Argatu din ceea ce stiu si cunosc eu, se potriveste ca o manusa cu "cadavrul" lui Glicherie Tanase, pe care l-au declarat sfint. Exact. Aduc declaratie si marturii chiar de la oamenii stilisti care au participat la dezhumarea lui Glicherie si care s-au ingrozit de ce-au vazut si ce putoare era. Am sa le postez pe sit, daca va fi nevoie. Nu ne puneti la incercare si nu va jucati de-a biserica cu noi, vedeti-va de preotii si duhovnicii vostri. N-am auzit pina acuma de vre-un duhovnic la voi cu renume ca Parintele Argatu, sau Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Boca, Parintele Arsenie Papacioc. Aveti? Nu cred! Si atunci?
sursa: crestin ortodox.ro

autor replica:  Pr Argatu V Ioan
data:                  2010

Părintele Ilarion era împotriva a oricărei practici oculte, a inovaţiilor în cult, a adausurilor de rugăciuni pe lângă cele din Molitfelnic, a slujbelor scurtate şi când auzea de vreun caz se mâhnea şi se întrista în ziua aceea. Pentru că era văzător cu duhul, dar fără să facă caz de acest lucru sau să se mândrească, unii l-au considerat ghicitor, acuzându-l că deschide cartea, că ar ghici în Evanghelia ce este deschisă de bolnav la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Pentru că zilnic postea, nu mânca decât marţea odată, joia odată, odată duminica şi zilnic citea rugăciuni credincioşilor pentru tot felul de trebuinţe şi chiar Moliftele Sfântului Vasile Cel Mare mai ales pentru cei îndrăciţi şi alunga duhurile necurate, unii îl considerau vrăjitor. Toate aceste acuzaţii erau fabricate de cei ce-l invidiau şi-l persecutau pe părintele. Erau puşi în mănăstirea Antim, Căldăruşani şi Cernica călugări, oamenii ai securităţii, ca să-l denigreze pe părintele pentru că venea foarte multă lume. Părintele răbda cu blândeţe toate. Revoltându-mă de această nedreptate, îi zic părintelui:
-Părinte, auziţi câte scot despre dumneavoastră că, sunteţi vrajitor, ba sunteţi ghicitor, nu ziceţi nimic? De ce nu-i daţi în judecată sau să-i spuneţi patriarhului?
-O să-i judece Dumnezeu! „Oare este sluga mai mare decât  stăpânul său”. Dacă pe Mântuitorul l-au acuzat că ”scoate diavoli cu ajutorul diavolului” de mine ce să mai zic, un păcătos, un fir de nisip. Diavolii pe care-i alung din oameni cum să se răzbune şi să mă necăjească, decât aşa, prin defăimare, prin acuzaţii, prin ameninţări, prin a-i pune pe cei mai mari să mă urască, toate din invidiei. Cum vrei să mă mântuiesc? Aşa! Eu ştiu că sunt curat înaintea lui Dumnezeu şi că nu sunt vinovat cu nimic din ceea ce mă acuză unii, asta contează. În rest îmi găsesc mângâierea în post, în rugăciune şi în a ajuta lumea asta plină de necazuri şi greutăţi. Au trimis pe mulţi să mă spioneze să vadă dacă mă pot prinde cu ceva. La mine este uşa deschisă, camera plină de lume, în faţa lumii discut şi toţi aud ce spun, fac rugăciunile şi dau sfaturile de faţă cu toată lumea. Omul îşi spune necazul în public, îl aud toţi din cameră, îi dau sfatul în auzul tuturor, pe faţă, nimic ascuns. Zilnic sunt ascultat de securitate, urmărit din aproape. Dacă aş fi fost aşa după cum spun unii, eram de mult scos din preoţie şi din mănăstire, aveau motive şi aveau dovezi.
După aceasta părintele ne mai spune:
Într-o zi un călugăr care se făcea că mătură cu măturoiu în parcarea din faţa mănăstirii, o trimite pe o doamnă să mă întrebe:
-Părinte, m-a trimis călugărul din parcare să vă întreb dacă deschideţi cartea şi să merg să-i spun ce aţi zis dumneavoastră.
-Spune-i aşa: Părintele Argatu a zis, că obligatoriu trebuie să deschidă cartea pentru că nu poate citi din ea cu cartea închisă, nu ştie toate rugăciunile pe din afară. Şi el când vrea să citească o carte, mai întâi trebuie s-o deschidă. Aşa să-i spui! Aşa i-a spus femeia şi s-a mâniat călugărul pe ea făcând-o „proastă” că nu a fost mai discretă sau mai vicleană în a-mi pune întrebarea. Eu nu trebuia să aflu că el a pus-o să mă întrebe, să mă ispitească, le este mare necaz că nu ştiu ei de unde spun eu atâtea oamenilor. Prin multe am trecut în viaţa aceasta, am fost acuzat de multe, toate minciuni. Trebuia să fiu închis şi executat, acuzat ca cel mai mare duşman al poporului, acuzat de uneltire împotriva orânduirii, am fost condamnat la moarte în lipsă. Am stat 16 ani ascuns, m-a păzit Dumnezeu şi nu m-a găsit securitatea. S-a pus premiu pe capul meu pentru cel ce mă găseşte 300.000 lei. La Mănăstirea Antim am fost otrăvit de 3 ori de fraţii preoţi, invidiat, calomiat, şi credincioşii erau batjocoriţi de ce mă caută pe mine, am fost mutat la Mănăstirea Căldăruşani pentru a fi izolat. Apoi m-au mutat aici la Cernica ca să fiu în ochii lor şi să fiu mai uşor de urmărit. Aici la Mănăstirea Cernica am fost otrăvit de 2 ori, au vrut să mă aruce în lac, stareţul mi-a luat salarul, nu am salar, nu semnez state de plată. Când a fost întrebat stareţul de ce mi-a luat salarul, a spus: „Lui popa Argatu nu-i trebuie salar, are bani de-i învârte cu lopata” Săptămânal, stareţul trimetea pe cineva să-i dau toţi banii pe care mi-au adus credincioşi ca să mă rog pentru ei, m-a obligat să plătesc renovarea întregii mănăstiri, ca apoi să se laude stareţul că el a finanţat lucrările de renovare şi multe altele ca să aibă merite şi să fie promovat episcop. Aşa că pentru mine nu-i nici-o noutate dacă din răutate sau invidia unor preoţi mă acuză pe nedrept. Eu ştiu că Dumnezeu este Drept şi ne va judeca cu dreptate pe toţi.
(Pr. Ioan V Argatu "Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor..." editia a3a, 2010)
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 15708
Afisari total: 22886619
Vizitatori online: 1

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol