Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Drept la replica ...... Replica 3

Drept la replica  3

La dusmania Parintelui Adrian fageteanul (invatatorul), si Pr.Mihail Stanciu (ucenicul) de la Mrea Antim, asupra parintelui Ilarion Argatu pe care o afiseaza cu diferite ocazii. Precum si raspuns la acuzatiile nefondate si tendentioase asupra Parintelui Ilarion Argatu din cartea  semnata de aceeasi preoti si intitulată De ce caută omul contemporan semne, minuni şi vindecări paranormale Editura „Sofia” 2004, ca ar face practici oculte: deschisul cartii, metanii si aprinderea de lumanari.


autor replica:    Maria credinta_ortodoxa@yahoogroups.com
data:                   Aug 28, 2010
 
Chiar daca acest articol este binevenit pentru ca prezinta in mod legitim anumite aspecte, imi voi spune punctul de vedere referitor la cele scrise – precizand ca nu impun nimanui opinia mea.
> Parintele Adrian Fageteanu este – indiscutabil – un parinte cu viata sfintita. Unul dintre “ stalpii”  in viata, care a facut parte din Rugul Aprins, fiu de preot. Se intampla sa fie duhovnicul la care m-am spovedit prima data in viata mea – spovedanie generala – si la care ma opream cand treceam muntii, revenind in tara cu masina.  
> Dar sfintii, oricata viata sfintita ar avea, nu pot cunoaste motivatia cuiva (numai daca Dumnezeu ingaduie o cunosc), nu cunosc inima - numai Hristos o stie.  Deci nici macar parintele Fageteanu nu poate spune daca KK este un traitor pentru Hristos sau “se propovaduieste pe sine” . Eu personal nu cred ca se propovaduieste pe sine.  Spun aceasta pentru ca parintele Adrian – din pacate – l-a ponegrit si pe parintele Ilarion Argatu (de la care am primit mult ajutor), pot spune chiar ca l-a “ dusmanit” – ceea ce a transmis chiar si ucenicilor – parintele staret de la Manastirea Antim continua ponegrirea parintelui Argatu in sedintele de cateheza de luni – iar acest lucru nu aduce nici un folos Sfintei Ortodoxii. Asadar, nici sfintii nu sunt “ perfecti” , ci sunt in drum spre “ desavarsire “ – exact cum ne invata si parintele ierarh Ignatie Brianchinov. Parintele Gheorghe Calciu intr-un mesaj trimis mie personal imi marturisea
>  cit a ajutat-o parintele Argatu pe sotia dansului cand parintele Calciu se afla in inchisoare.  “ Daca dragoste nu e, nimic nu e” … Aceasta dragoste trebuie sa existe si intre parintii cu viata sfintita. 
> Apoi se arata cu degetul spre trecutul lui KK si ni se sugereaza ca “ ar trebui sa-l ascunda” . Nu sunt de acord. Chiar parintele Fageteanu in interviurile date pana acum a marturisit ca in tinerete a dus o viata de “ Heidelberg”  - pe cand se afla la studii in strainatate in Germania, si adauga ca asta insemna o viata “ “cu bere si femei “  adica petrecuta in distractiile de care sunt atrasi tinerii.  A spus parintele Adrian aceasta ca sa faca “ exhibitionism”  - cum ni se sugereaza ca ar fi cazul cu KK ? Nu cred, atunci sa nu judecam pe altul si sa nu atribuim cuvinte gen “ mandrisor” prea usor. Noi, ortodocsii, cu ce ne falim? Cu milionul de avorturi pe an? Cu faptul ca ne mancam unii pe altii intre noi, chiar si in sanul familiilor ?  Cu incesturile care au atins cote alarmante in Moldova, dar nu numai ?  Vreau sa aud, fratilor, dar sa veniti aici cu argument solide, ca altminteri nu va acord credit nici unuia.

autor replica:  Danantonovici 78,
data:                Aug 28, 2010
 
Cunoastem si noi si mai multa lumea, faptul ca,  Pr Adrian Fageteanul si ucenicii lui il urasc si ponegresc pe Parintele Argatu.
Cu parere de rau si durere in suflet o spun pentru cei  doi mari duhovnici ai Romaniei: Pr Adrian fagetianul si Pr Ilarion Argatu,ca, ambii, au intarit acest popor subjugat de comunism si persecutii securiste, ei insisi fiind victimele securitatii si opresiunii comuniste pentru care merita tot respectul nostru. Insa invidia, ce a stricat pe om incepand de la fiul lui Adam si Eva, CAIN, plin de invidie ce l-a omorat pe Abel fratele sau si pana la Mantuitorul nostru Iisus Hristos care a fost omorat de invidia mai marilor preotilor, a fariseilor si carturarilor, invidie ce s-a strecurat in fiecare loc de slujire unde Dumnezeu a pus mai multi preoti a facut mult rau. La Mrea Antim, locul inchinovierii Parintelui Ilarion Argatu, fiind cinci preoti slujitori, toti l-au invidiat si urat pe Parintele Ilarion Argatu pentru ca venea si-l cauta multa lume. Aceasta invidie si ura a fost transmisa mai departe ucenicilor acestor preoti, care si ei la randul lor sunt preoti. Ucenicii Parintelui Adrian Fageteanul au deschis sit-uri si bloguri pe internet unde-l critica pe parintele Argatu, il fac eretic, ii contesta statura de sfintenie, ii ataca cartile,s.a.m.d. Parintele Mihail Stanciu, fostul staret de la Mrea Antim , impreuna cu Parintele Adrian Fageteanul au semnat o carte in care il acuza pe parintele de practici oculte. Fata de aparitia acestei carti, am citit in cartea scrisa de nepotul sau Pr Argatu Ioan de la Catedrala din Municipiul Falticeni "Despre Sf.Impartasanie si despre preotie",Editura Mila Crestina, 2004, la subsol, pagina 92-95, urmatorul text:
 " - La Mănăstirea Cernica Părintele Ilarion Argatu din cauza invidiei preoţilor a fost otrăvit de 3 ori,  la Mănăstirea Antim fiind otrăvit de 2 ori, odată i s-a pus otrava în Sf. Potir în timpul Sf. Liturghii fiind otrăviţi şi credincioşii care s-au împărtăşit în duminica respectivă.
A fost salvat de către Dumnezeu de fiecare dată, arătând minunea credinţei că pentru cei cu adevărat credincioşi otrava nu are putere, după cuvintele Mântuitorului: „şerpi vor lua şi chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste bolnavi îşi vor pune mâinile şi se vor face sănătoşi”(Marcu 16,18). La Mănăstirea Antim a pătimit foarte mult din cauza invidiei preoţilor de acolo: Pr.Irineu Iuraşcu, Paulin Lecca, Pimen şi Adrian Făgeţeanul care complotau împotriva Pr.Ilarion Argatu pentru a-l determina să plece.Îl invidiau  pentru faptul că era căutat de lume. Puneau paznicul să închidă porţile Mănăstirii şi să nu lase lumea să intre  la Părintele Ilarion; îl defăimau în faţa celor care-l căutau şi întorcea lumea spunând că părintele nu se mai află în mănăstire; permanent îl reclamau la episcop şi la securitate punându-i în cârcă fel de fel de nimicuri;  I se oprea partea de jertfă care i se cuvenea la Altar pentru săptămâna de slujire. Vom scoate un volum la lumina tiparului intitulat „Despre prigoana Părintelui Ilarion Argatu”, unde vom detalia toate suferinţele îndurate de părintele Ilarion pentru credinţă şi slujirea lui Dumnezeu. Atunci când duci luptă cu diavolul şi nu te poate birui, ca să te lovească îi pune în război cu tine pe cei din apropierea ta, pe colaboratori, pe prieteni, pe cei din familie: să te defaime, să te urască şi  să te alunge. Aşa se face că această ură şi invidie asupra Părintelui Ilarion cu toate că au trecut ani se refulează şi acum, după moartea părintelui. Unul dintre preoţii amintiţi de la M-rea Antim, se pare că a aşteptat clipa morţii Părintelui Ilarion pentru a publica o carte la Editura „Sofia” 2004 intitulată „De ce caută omul contemporan semne, minuni şi vindecări paranormale” autori: Ieromonah Adrian Făgeţeanu şi Ieromonah Mihail Stanciu.
Lucrarea se vrea la prima vedere a combate pe bună dreptate practicile oculte care se practică în unele locuri, însă, la subsolul lucrării îl dă exemplu negativ pe Părintele Ilarion Argatu şi numai pe el în mod tendenţios. Ne întrebăm de ce nu s-a venit cu exemplificări de preoţi: care spovedesc pe credincioşi în comun, care dau Sf. Împărtăşanie  s-o poarte omul, care deschid cărţile şi fac vrăjitorie şi ghicitură; care dezleagă cununii folosindu-se de practici oculte, cu care Părintele Ilarion n-a fost niciodată de acord şi cu vehemenţă le-a combătut, dacă şi-au propus o analiză şi un studiu cu exemplificări.  Aprinderea de lumânări, facerea metaniilor, citirea Molitfelor Sf.Vasile Cel Mare şi sfaturile date credincioşilor de Părintele Ilarion celor în necazuri, sunt practici oculte în Biserica Ortodoxă?
Ar trebui ca fii şi nepoţii Părintelui Argatu (38 de preoţi) să cheme în judecată pentru daune morale pe cei ce defaimă public memoria Părintelui Ilarion şi numele de „Argatu”.  Însă, judecata lui Dumnezeu şi răzbunarea Lui asupra vrăjmaşilor va trece prin foc orice răutate. Ne pare rău de cei 92 de ani ai Părintelui Adrian Făgeţeanu, de necazurile pe care le-a îndurat în război şi de la regimul comunist, de cei 20 de ani petrecuţi în închisoare (suferinţe prin care a trecut şi Părintele Argatu) şi de demnitatea cu care ar trebui să încheiem o viaţă de  duhovnic. Dumnezeu să ne ierte pe toţi!."
Imi aduc aminte de vorba cuiva care a spus un mare adevar:
"Parintele Argatu a fost martiri in tot timpul vietii sale  si va fi martir si dupa moarte".

autor replica: Pr. Ioan V Argatu
data:                2004
[1]- La Mănăstirea Cernica Părintele Ilarion Argatu din cauza invidiei preoţilor a fost otrăvit de 3 ori,  la Mănăstirea Antim fiind otrăvit de 2 ori, odată i s-a pus otrava în Sf. Potir în timpul Sf. Liturghii fiind otrăviţi şi credincioşii care s-au împărtăşit în duminica respectivă.   A fost salvat de către Dumnezeu de fiecare dată, arătând minunea credinţei că pentru cei cu adevărat credincioşi otrava nu are putere, după cuvintele Mântuitorului: „şerpi vor lua şi chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste bolnavi îşi vor pune mâinile şi se vor face sănătoşi”(Marcu 16,18). La Mănăstirea Antim a pătimit foarte mult din cauza invidiei preoţilor de acolo: Pr.Irineu Iuraşcu, Paulin Lecca, Pimen şi Adrian Făgeţeanul care complotau împotriva Pr.Ilarion Argatu pentru a-l determina să plece.Îl invidiau  pentru faptul că era căutat de lume. Puneau paznicul să închidă porţile Mănăstirii şi să nu lase lumea să intre  la Părintele Ilarion; îl defăimau în faţa celor care-l căutau şi întorcea lumea spunând că părintele nu se mai află în mănăstire; permanent îl reclamau la episcop şi la securitate punându-i în cârcă fel de fel de nimicuri;  I se oprea partea de jertfă care i se cuvenea la Altar pentru săptămâna de slujire. Vom scoate un volum la lumina tiparului intitulat „Despre prigoana Părintelui Ilarion Argatu”, unde vom detalia toate suferinţele îndurate de părintele Ilarion pentru credinţă şi slujirea lui Dumnezeu. Atunci când duci luptă cu diavolul şi nu te poate birui, ca să te lovească îi pune în război cu tine pe cei din apropierea ta, pe colaboratori, pe prieteni, pe cei din familie: să te defaime, să te urască şi  să te alunge. Aşa se face că această ură şi invidie asupra Părintelui Ilarion cu toate că au trecut ani se refulează şi acum, după moartea părintelui. Unul dintre preoţii amintiţi de la M-rea Antim, se pare că a aşteptat clipa morţii Părintelui Ilarion pentru a publica o carte la Editura „Sofia” 2004 intitulată „De ce caută omul contempo-ran semne, minuni şi vindecări paranormale” autori: Ieromonah Adrian Făgeţeanu şi Ieromonah Mihail Stanciu.
Lucrarea se vrea la prima vedere a combate pe bună dreptate practicile oculte care se practică în unele locuri, însă, la subsolul lucrării îl dă exemplu negativ pe Părintele Ilarion Argatu şi numai pe el în mod tendenţios. Ne întrebăm de ce nu s-a venit cu exemplificări de preoţi: care spovedesc pe credincioşi în comun, care dau Sf. Împărtăşanie  s-o poarte omul, care deschid cărţile şi fac vrăjitorie şi ghicitură; care dezleagă cununii folosindu-se de practici oculte, cu care Părintele Ilarion n-a fost niciodată de acord şi cu vehemenţă le-a combătut, dacă şi-au propus o analiză şi un studiu cu exemplificări.  Aprinderea de lumânări, facerea metaniilor, citirea Molitfelor Sf.Vasile Cel Mare şi sfaturile date credincioşilor de Părintele Ilarion celor în necazuri, sunt practici oculte în Biserica Ortodoxă?
Ar trebui ca fii şi nepoţii Părintelui Argatu (38 de preoţi) să cheme în judecată pentru daune morale pe cei ce defaimă public memoria Părintelui Ilarion şi numele de „Argatu”.  Însă, judecata lui Dumnezeu şi răzbunarea Lui asupra vrăjmaşilor va trece prin foc orice răutate. Ne pare rău de cei 92 de ani ai Părintelui Adrian Făgeţeanu, de necazurile pe care le-a îndurat în război şi de la regimul comunist, de cei 20 de ani petrecuţi în închisoare (suferinţe prin care a trecut şi Părintele Argatu) şi de demnitatea cu care ar trebui să încheiem o viaţă de  duhovnic. Dumnezeu să ne ierte pe toţi!.
sursa: Ne vorbeste parintele Ilarion Argatu despre Sf Impartasanie si despre Preotie, cap. Preotul si inovatiile in cult, pag.90-95, 2004

PARINTELE ILARION ARGATU

Postat 23:28 pe 25.09.2011    autor replica: Pr Argatu V Ioan

sursa: www.crestinOrtodox.ro/comunitate/Maria

Părintele Ilarion era împotriva a oricărei practici oculte, a inovaţiilor în cult, a adausurilor de rugăciuni pe lângă cele din Molitfelnic, a slujbelor scurtate şi când auzea de vreun caz se mâhnea şi se întrista în ziua aceea. Pentru că era văzător cu duhul, dar fără să facă caz de acest lucru sau să se mândrească, unii l-au considerat ghicitor, acuzându-l că deschide cartea, că ar ghici în Evanghelia ce este deschisă de bolnav la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Pentru că zilnic postea, nu mânca decât marţea odată, joia odată, odată duminica şi zilnic citea rugăciuni credincioşilor pentru tot felul de trebuinţe şi chiar Moliftele Sfântului Vasile Cel Mare mai ales pentru cei îndrăciţi şi alunga duhurile necurate, unii îl considerau vrăjitor. Toate aceste acuzaţii erau fabricate de cei ce-l invidiau şi-l persecutau pe părintele. Erau puşi în mănăstirea Antim, Căldăruşani şi Cernica călugări, oamenii ai securităţii, ca să-l denigreze pe părintele pentru că venea foarte multă lume. Părintele răbda cu blândeţe toate. Revoltându-mă de această nedreptate, îi zic părintelui:
-Părinte, auziţi câte scot despre dumneavoastră că, sunteţi vrajitor, ba sunteţi ghicitor, nu ziceţi nimic? De ce nu-i daţi în judecată sau să-i spuneţi patriarhului?
-O să-i judece Dumnezeu! „Oare este sluga mai mare decât stăpânul său”. Dacă pe Mântuitorul l-au acuzat că ”scoate diavoli cu ajutorul diavolului” de mine ce să mai zic, un păcătos, un fir de nisip. Diavolii pe care-i alung din oameni cum să se răzbune şi să mă necăjească, decât aşa, prin defăimare, prin acuzaţii, prin ameninţări, prin a-i pune pe cei mai mari să mă urască, toate din invidiei. Cum vrei să mă mântuiesc? Aşa! Eu ştiu că sunt curat înaintea lui Dumnezeu şi că nu sunt vinovat cu nimic din ceea ce mă acuză unii, asta contează. În rest îmi găsesc mângâierea în post, în rugăciune şi în a ajuta lumea asta plină de necazuri şi greutăţi. Au trimis pe mulţi să mă spioneze să vadă dacă mă pot prinde cu ceva. La mine este uşa deschisă, camera plină de lume, în faţa lumii discut şi toţi aud ce spun, fac rugăciunile şi dau sfaturile de faţă cu toată lumea. Omul îşi spune necazul în public, îl aud toţi din cameră, îi dau sfatul în auzul tuturor, pe faţă, nimic ascuns. Zilnic sunt ascultat de securitate, urmărit din aproape. Dacă aş fi fost aşa după cum spun unii, eram de mult scos din preoţie şi din mănăstire, aveau motive şi aveau dovezi.
După aceasta părintele ne mai spune:
Într-o zi un călugăr care se făcea că mătură cu măturoiu în parcarea din faţa mănăstirii, o trimite pe o doamnă să mă întrebe:
-Părinte, m-a trimis călugărul din parcare să vă întreb dacă deschideţi cartea şi să merg să-i spun ce aţi zis dumneavoastră.
-Spune-i aşa: Părintele Argatu a zis, că obligatoriu trebuie să deschidă cartea pentru că nu poate citi din ea cu cartea închisă, nu ştie toate rugăciunile pe din afară. Şi el când vrea să citească o carte, mai întâi trebuie s-o deschidă. Aşa să-i spui! Aşa i-a spus femeia şi s-a mâniat călugărul pe ea făcând-o „proastă” că nu a fost mai discretă sau mai vicleană în a-mi pune întrebarea. Eu nu trebuia să aflu că el a pus-o să mă întrebe, să mă ispitească, le este mare necaz că nu ştiu ei de unde spun eu atâtea oamenilor. Prin multe am trecut în viaţa aceasta, am fost acuzat de multe, toate minciuni. Trebuia să fiu închis şi executat, acuzat ca cel mai mare duşman al poporului, acuzat de uneltire împotriva orânduirii, am fost condamnat la moarte în lipsă. Am stat 16 ani ascuns, m-a păzit Dumnezeu şi nu m-a găsit securitatea. S-a pus premiu pe capul meu pentru cel ce mă găseşte 300.000 lei. La Mănăstirea Antim am fost otrăvit de 3 ori de fraţii preoţi, invidiat, calomiat, şi credincioşii erau batjocoriţi de ce mă caută pe mine, am fost mutat la Mănăstirea Căldăruşani pentru a fi izolat. Apoi m-au mutat aici la Cernica ca să fiu în ochii lor şi să fiu mai uşor de urmărit. Aici la Mănăstirea Cernica am fost otrăvit de 2 ori, au vrut să mă aruce în lac, stareţul mi-a luat salarul, nu am salar, nu semnez state de plată. Când a fost întrebat stareţul de ce mi-a luat salarul, a spus: „Lui popa Argatu nu-i trebuie salar, are bani de-i învârte cu lopata” Săptămânal, stareţul trimetea pe cineva să-i dau toţi banii pe care mi-au adus credincioşi ca să mă rog pentru ei, m-a obligat să plătesc renovarea întregii mănăstiri, ca apoi să se laude stareţul că el a finanţat lucrările de renovare şi multe altele ca să aibă merite şi să fie promovat episcop. Aşa că pentru mine nu-i nici-o noutate dacă din răutate sau invidia unor preoţi mă acuză pe nedrept. Eu ştiu că Dumnezeu este Drept şi ne va judeca cu dreptate pe toţi.
(Pr. Ioan V Argatu "Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor..." editia a3a, 2010)

Sursa www.crestinortodox.ro/comunitate/maria

Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 15707
Afisari total: 22886618
Vizitatori online: 1

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol