Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Mitropolia Olteniei, 10.05.2006

MITROPOLIA OLTENIEI

10.05.2006: Trupul părintelui Argatu nu a putrezit nici după şapte ani de la moarte

Minune în comuna suceveană Boroaia. După şapte ani de la moarte, trupul neînsufleţit al arhimandritului Ilarion Argatu, unul dintre cei mai mari duhovnici din ţara noastră, era aproape intact, informează cotidianul “Evenimentul zilei” în numărul său de astăzi 10 mai 2006.
Mii de credincioşi, preoţi, călugări şi măicuţe s-au adunat la sfârşitul săptămânii trecute la mormântul preotului Argatu, la biserica de la Boroaia. Deşi a fost considerat de săteni un adevărat sfânt, oamenii au ramas muţi de uimire în momentul în care, la deshumare, trupul părintelui Argatu era neputrezit. Vestea s-a răspândit imediat.
A doua zi, la Boroaia, au sosit zeci de preoţi, în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen. "Acolo, înainte, era o bucată de lemn. Acum nu mai există, putrezise. Au săpat în continuare să dea de sicriu, nu era nici acesta. Era doar corpul părintelui, aproape intact. Câţiva ucenici de-ai lui de la Mănăstirea Cernica (unde şi-a petrecut ultimii 19 ani din viaţă - n.r.) au făcut tot oficiul călugăresc. L-au scos, l-au curăţat perfect, cu aghiasmă, cu untdelemn, cu mir", povesteşte actualul preot paroh al bisericii din Boroaia, nimeni altul decât fiul preotului, Alexandru Argatu.
Corpul neînsufleţit al arhimandritului a fost depus în biserică, în stânga altarului, în numai cele câteva zile care au trecut fiind vizitat de sute de enoriaşi şi feţe bisericeşti din toate colţurile ţării.
Iisus Hristos
Autentificare



Inregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 4808
Afisari total: 22408950
Vizitatori online: 3

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol