Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Marturii ale credinciosilor ...... vol. 3
Nume:Lunca Tereza - Franta
Email: lunca2001@yahoo.fr
Data: 8.07.2011

Marturie: Există Dumnezeu cuadevărat pentru că a lucrat prin acest mare sfânt Părintele Argatu, om cu putere şi har din naştere, din părinţi smeriţi şi cu multă evlavie, asemănători cu părinţii Maicii Domnului. După o mare şi grea suferinţă chirurgicală şi cu un diagnostic urât, parintele ILARION m-a sfătuit să am încredere în DUMNEZEU şi MAICA DOMNULUI căci zilele sunt date de sus şi nu-mi hotărăsc duşmanii viaţa. Din clipa aceea m-am schimbat radical. Sunt 16 ani de atunci, mă simt sănătoasă, puternică datorită sfaturilor primite de la acest sfânt Arh.ILARION. Mă străduiesc să respect şi în continuare aceste învăţături, singura şansă a vieţii. Părintele ILARION există lângă noi, la orice pas, numai cine are credinţă adevărată. El este lângă Maica Domnului, ne poate ajuta la suferinţă.Părintele Ilarion lucrează pentru oameni prin urmaşii binecredincioşi preoţi. Doamne ajută-ne, să fim sănătoşi şi cu încredere în Dumnezeu!

Nume: georgiana
Email: magureanugeorgiana@yahoo.com
data: 22.06.2011
Marturie: L-am cunoscut pe Pr Argatu la M cernica. M-a dus mama sa imi faca o rugaciune pentru examenul de liceu parca. F multa lume il cauta cu disperare. Atunci nu intelegeam de ce, dar acum inteleg. M-a binecuvantat parca pe crestet. Am luat examenul si am fost marcata de intalnirea cu dansul.

Nume: simona
Email: tipizate_fiscale@yahoo.com
data:   23.05.2011
Marturie: L-am cunoscut pe Parintele Argatu in vremea copliariei, cand mergeam impreuna cu mama la manastirea Cernica. Va marturisesc sincer ca era foarte multa lume la dansul,deoarece avea har. A fost un preot exceptional, desi nu mai este printre noi, ne-a lasat in dar multe sfaturi benefice pentru noi, care se regasesc in cartile domniei sale. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa ne ajute in continuare de acolo din cer impreuna cu Tatal nostru Ceresc.

Autor:         Cailean Stefan
domiciliul: Bucuresti
data:           21.02.2011

Ma numesc Cailean Stefan din Bucuresti, strada Petre Antonescu 13... Am fost mare comunist si nu stiam de biserica, de post, de rugaciune, de spovedanie, de impartasanie, ba luptam contra Bisericii, contra Maicii Domnului si sfintilor.
Dumnezeu m-a trezit la timp, dandu-mi un necaz, adica, un copil bolnav care nu se putea face bine decat prin biserica. Asa am ajuns la Parintele Ilarion Argatu de laq Manastirea Antim, era prin anul 1973.
Parintele m-a convertit la credinta, la Maica Domnului, prin rugaciuni, prin cateheze, prin predici, prin sfaturi ziditoare de suflet, prin post, fapte bune, ani de zile.
Asa am devenit credincios.
Am fost la sfintirea bisericii din Boroaia unde ctitor a fost Parintele Ilarion Argatu.
Cand Parintele a ajuns la Cernica il vizitam, dadeam acatiste si mi-a prezentat pe fratele sau Parintele Vasile ce avea multi copii si toti preoti si acum fac legatura ca unul dintre acestia erati sfintia voastra Ioan V Argatu care v-am gasit in ziar ctitorind  biserica cea mare si frumoasa de la Falticeni-Suceava.
Cu bucurie am citit articolul si iata ca va scriu sa-mi dati binecuvantare sa devin si eu ctitor mai mic la Biserica sfintiei voastre in plin santier...
Citesc cartea sfintiei voastre cu intrebari si raspunsuri date de Parintele Ilarion Argatu, cartea este de mare folos sufletesc.. Cu plecaciune . Stefan.

Nume:     F. Tonita
Email:     ftonita11@gmail.com
data:       20.02.2011
Marturie: Doamne Ajuta! Am gasit pe acest site articolul pe care l-am scris despre Parintele Argatu dupa ce am fost la Boroaia, in urma cu cativa ani. Recitind, mi-am amintit de o intamplare de atunci. Eram foarte agitata inainte de a face acest drum si cateva zile inainte - perioada in care m-am documentat - am avut de cele mai multe ori impulsul de a renunta la acest demers al meu. Nu semana cu nicio alta stare de pana atunci, fusesem in multe locuri, unde facusem reportaje crestine, si acum ma simteam agitata s parca mereu in garda, de parca trebuia sa ma lupt cu ceva sau cu cineva, nu imi dadeam seama. In noaptea de vineri spre sambata - sambata era programata plecarea mea din Botosani - am avut un vis groaznic: am visat casa parinteasca, dintr-un sat de langa Barlad. Pe aleea dintre casa si poarta, o alee de piatra, era un mormant. M-am apropiat si pe cruce era incrustat numele meu. M-am speriat, m-am trezit si mi-am pus serios intrebarea daca sa fac sau nu acest drum. Am ales sa plec. In Suceava am sunat-o pe sora mea (marturia ei despre Parintele Argatu este la finalul reportajului meu) si am intrebat direct daca sa merg mai departe sau nu, avand in vedere visul. Mi-a spus: "Mergi cu incredere. Roaga-te Parintelui Argatu! Visul tau a fost o incercare de a te determina sa nu faci ceea ce ti-ai pus in gand. Fortele raului, cu care atat de mult s-a luptat Parintele, nu vor sa mergi acolo". Parintele Argatu a fost, la Cernica, duhovnicul surorii mele, pana cand Parintele s-a stins din viata. Am mers la Boroaia, si de atunci intru la Parintele de cate ori pasii ma poarta pe acolo. Semnele Parintelui Argatu mi s-au aratat de atunci de mai multe ori. Mi-e dor iarasi de Boroaia, de curtea minunata si de pacea din mijlocul unei lumi atat de agitate. Doamne Ajuta! F. Tonita.

autor:            Doina Francu
domiciliul:    Vatra Dornei
data:              18.02.2011

L-am cunoscut pe Parintele Ilarion Argatu, mai bine prin anul 1984, era la Manastirea Cernica. Plecam la Bucuresti in delegatie si Parintele Ioan Argatu - nepotul, m-a rugat sa duc un mesaj parintelui la Cernica.
Am plecat foarte bucuroasa ca ajung si la Parintele Ilarion si fara sa-mi fac ceva probleme am ajuns la Cernica. Credeam ca am sa pot vorbi imediat cu el, dar nu a fost asa. In camaruta lui era plin de lume si parintele mi-a spus sa stau si eu la dezlegarile Sfantului Vasile cel Mare si apoi vorbim.
Pana a inceput rugaciunile, erau toate bune, liniste, stateam foarte degajata. Nu bine a inceput parintele rugaciunile ca demonizatii s-au tulburat foarte tare si a inceput sa se manifeste cu o inversunare rapida, de necrezut, tulburandu-ma foarte tare. Ba chiar m-am speriat rau, pentru care la sfarsit a trebuit sa-mi faca mie rugaciunile de linistire.
Ce se intamplase? O femeie a inceput sa faca ca toate animalele si sum parintele statea linistit in picioare rostind moliftele pe dinafara, femeia s-a aruncat spre el tipind disperata: "ma indeamna sa fac crima..." Adica,  cel rau o indemna sa-l omoare pe parintele. Intr-o clipita era la picioarele parintelui, unde cel rau nu a mai avut putere si s-a oprit blocata. Pe incetul s-a linistit.
Altadata, am vazut mai multe persoane ducand un tanar pe un pat improvizat asa ca in Evanghelie. Tipa si se zvarcolea, sa nu ajunga la parintele. Mare putere avea parintele pentru indepartarea celui rau.
Altadata, inca nu incepuse parintele rugaciunile, langa el era un barbat cu un copil cam de 7 ani, il tinea in brate. Cand a inceput rugaciunile, capilul a inceput sa se agite, isi punea mainile pe cap si i se adresa parintelui pe un ton zeflemitor: "popa, popa..." Pe la mijlocul rugaciunilor copilul tinandu-se de cap a strigat: "coarnele mele, coarnele mele..." foarte agitat.La sfarsitul rugaciunilor copilul din nou striga: "mi-a rupt coarnele..." Deci, a fost distrusa puterea celui rau si copilul s-a linistit.
Era adevarata bucurie sa te afli in prejma parintelui. Simteai o protectie.
Postea postul Sfintelor Pasti complet, 40 de zile. Era alb ca varul la fata, dar senin si statea in picioare. Dupa 40 de zile manca normal.
Doina Francu
Vatra Dornei

Autor:  Lemnaru Dana
email:  lemnarudana
Data:    23.01.2011
Tot ce a scris parintele ilarion argatu in carti este adevarat.eu nu lam cunoscut cind era in viata.am aflat abia in anul 2008de parintele ilarion .asa avrut dumnezeu sa imi descopere . mia murit fetita de 3 anisori intrun accident de masina .eram insarcinata in luna a6 cu al 2 copil . am trecut printro suferinta cumplita .cautam un raspuns ,o alinare,.am fost la multi preoti si nu am gasit mingiiere.cineva mia spus de boroaia ,de parintele ilarion ,de moastele sale .am mers cu sotul meu si baietelulsi neam inchinat la sf. moaste ,am vorbit cu parintele alrxandru argatu si am urmat sfatul lui .de aici miam gasit mingiierea si puterea dea trai mai departe .pana mor voi urma invatatura parintelui ilarion argatu pe care il consider preotul sfint care sa nascut vreodata si care ajuta pe oricine ii cere ajutorul .parintele alexandru argatu mia dat sa citesc 40 de zilesf.proroc ilie si sf. ciprian .la patru zeci de zile mia descoperit dumnezeu cine mia facut vraji si mia murit fetita ..era soacra mea . parinte ilarion roagate pentru noi pacatosii. baietelul meu sa imbolnavit .am mers cu el la spital si medicii nu stiau ce are .,era sa moara .iam dus hainele la boroaia jud. suceava si parintele alexandru ia sfintit hainele cu aghiasma lem atins de racla cu sf.moaste .cind am imbracat baietelul sa vindecat si medicul nu a inteles ce a avut . aramas fara raspuns .parintele ilarion argatu la vindeca . sfinte parinte iti multumesc.

Nume:    Dumitrascu Marian
Email:     dumi201071@yahoo.com
data:       16 nov. 2010

Marturie: Parintele ARGATU,,, prin rugaciune si darul vederii cu duhul,, le-a spus unor parinti care pierdusera copilul si nu-l gaseau, caci, copilul se afla intr-o padure la radacina unui pom si plange ,, le-a spus locul,, si toti ne-am minunat,, eram acolo cu multa lume,,,puterea RUGACIUNII PARINTELUI ERA FOARTE MARE.


Autor:        Dumitraşcu Marian
Adresa:    Popeşti-Leordeni, jud.Ilfov
Data:         22.11.2010
Cum m-a vindecat Părintele Argatu de argintul viu!
Părintele Ilarion Argatu m-a ajutat să scap de vrăji  cu mercur făcute de mama mea vitregă. Eram în ultima fază, trebuia să mor. Stăteam la pat, ca o legumă. Nici un doctor nu putea sa-mi prescrie tratamentul de care aveam nevoie pentru a-mi reveni. Nimeni nu-mi putea să-mi spună ce am, de ce boală sufăr şi de ce mă topesc pe picioare şi mor. Am avut noroc de mama mea bună, care, disperată umbla cu mine şi pentru mine peste tot unde i se spunea ca să mă salveze. Mama a auzit de Părintele Argatu de la mănăstirea Cernica, care vindeca orice boală prin rugăciunile sfinţiei sale. S-a dus la părintele, nu contează cât a stat ca să poată intra la dânsul şi să stea de vorbă, contează rezultatul care l-a avut în urma discuţiei şi a rugăciunilor sfinţiei sale. Părintele i-a spus mamei ce rugăciuni trebuie să facă şi ce post trebuie să ţină ca să mă salveze pe mine. El i-a spus mamei că mi s-a făcut vrăji cu argintul viu ca să mor. Am făcut multe Sfinte Masle, ştiu că, permanent mă ungeam cu untdelemnul de la Sfntul Maslu, beam o cană de aghiazmă în care puneam 9 picături de untdelemn de la Sfântul Maslu, lunea, miercurea şi vinerea, pe nemâncate. Acesta a fost tratamentul vindecării mele, nu vă mint, vă rog să mă credeţi. Mult ne-a ajutat sfaturile Părintelui Argatu. Dacă nu era el nu cred că scăpam cu viaţă. Sa ştiţi că părintele era aşa de bun, mai rar om ca dânsul. Am fost la Boroaia, am văzut că părintele este în raclă. Mult ne lipseşte prezenţa sfinţiei sale. În urma rugăciunilor şi a posturilor ţinute de mama mea, eu nu puteam nici să mă ridic din pat, am eliminat argintul viu pe care mama vitregă mi l-a dat printr-o sticlă de suc kiwi. Mie îmi plăceau sucurile. Tata avea dozator de suc. Mama vitregă mi-a pus într-o sticlă de kiwi argintul viu, ca să mă îmbolnăvesc şi să scape de mine, eu n-am ştiut ce beau.  A doua zi, am căzut la pat, îmi era rău de să mor. Aşa m-am chinuit, luptându-mă cu moartea, până ce mama mea bună, s-a dus la Părintele Argatu care i-a spus că am argintul viu şi m-a salvat. Părinţii mei s-au despărţit în anul 1989, din cauza acestei femei, acum este mama mea vitregă, care prin vrăji l-a despărţit pe tata de mama bună. Are şi ea doi copii din altă căsătorie. Pe toţi membrii familiei ne-a îmbolnăvit această femeie cu vrăjile ei ca să ne omoare, să scape de noi. Mai am o soră, are 41 de ani, mereu bolnavă. A fost operată de stomac. Eu am 39 de ani. Nici unul din  noi n-am putut să ne căsătorim, din cauza vrăjilor acestei femei, care ne-a legat cununiile cu pământ de la mort, sau,ştiu eu cu ce? Dacă am o prietenă şi vorbesc cu ea, ne înţelegem şi atât, când vine vorba de însurat aş fugi de aş rupe pământul. Am fost zilele acestea pe la Părintele Iustin la Petru Vodă în judeţul Neamţ, este şi dânsul un om bun, l-am găsit mai bine, ne-a îndrumat să ne rugăm că se roagă şi el pentru noi şi o să fie bine. Intre timp, tata a devenit un om rău, s-a apucat de băutură. Mama vitregă, vrea să-i ia averea lui tata. L-a pus şi pe el pe boală, vrea să-l interneze şi să-l scoată bolnav cu capul. Nu ştiu cum o să ajungă tata până în cele din urmă cu această femeie, care vrea să-l distrugă. Pe Părintele Argatu mult îl iubesc şi cred că de acolo unde l-a aşezat Dumnezeu se roagă pentru noi. Să vedeţi, într-o zi, eram la servici, deodată m-am simţit cu frisoane şi răcit cobză. Spre seară, înainte de a se termina serviciul, m-am rugat cu voce tare la Părintele Argatu să mă ajute să scap de răceala care mă chinuia. Nu mi-a venit să cred, când, înainte să plec de la servici, a venit şeful meu şi mi-a zis să stau trei zile acasă, să mă tratez. Atunci, mi-am dat seama că părintele Argatu a vorbit în locul meu cu şeful, i-a spus că sunt bolnav şi că am nevoie de câteva zile ca să-mi revin. Nu a trebuit să-i explic eu şefului că mă simt rău, că am nevoie de tratament şi să mă învoiască, cu ceea ce nu prea sunt de acord şefii. Deci, Părintele Argatu răspunde la rugăciunile noastre. Este un mare sfânt.

autor:      ECATERINA GHITA
adresa:   BUCURESTI
data:        03.12.2010

Puterea Psaltirii şi a rugăciunilor părintelui Ilarion Argatu

Cu bucurie mă alătur celor care mărturisesc despre puterea rugăciunilor pe care le are părintele Ilarion Argatu, (unchiul) sfinţiei dumneavoastre în faţa lui Dumnezeu. Am citit şi eu cartea „Fapte minunate din viaţa de duhovnic a părintelui Ilarion Argatu”. Cartea mi-a întărit credinţa şi mi-a sădit în suflet nădejde şi speranţă. Am aflat de acolo despre marea putere pe care o are Psaltirea şi rugăciunile de la Mănăstirea Sihăstria (pg.157, „Chipul bând şi drag al părintelui Cleopa, duhovnic şi prieten al părintelui Ilarion).
Găsindu-mă într-o situaţie grea cu un examen greu, cu multă materie de învăţat şi dificilă, având şi servici, m-am gândit să trimit şi eu, slujbe pentru Psaltire şi Acatist, ca să pot învăţa şi să am reuşită la examen. În acelaşi timp am trimis şi la Mănăstirea Frăsinei, întemeiată de Sfântul Calinic de la Cernica. Am aprins şi o lumânărică la poza părintelui Ilarion Argatu şi l-am rugat din tot sufletul să mă ajute cu examenul, promiţându-i că dacă mă va ajuta voi scrie şi eu o mărturie despre dânsul. Ca printr-un miracol s-au rezolvat toate problemele legate de examen şi de lucrarea pe care o aveam de făcut.
Cred că părintele Ilarion m-a ajutat de dincolo cu puterea rugăciunilor sfinţiei sale şi-i mulţumesc în acest mod.
Ecaterina Ghiţă
Bucureşti
03.12.2010

autor:     Dartu Ioan
adresa: Ed.Evanghelismos, Bucuresti
data:      03.12.2010

Dialog între Părintele Ioan şi D-l Dârţu Ioan, managerul Editurii Evanghelismos din Bucureşti, care, a venit la editura Mila Crestină să ia cărţile cu Părintele Ilarion Argatu. Cu cărţile în braţe, afirmă cu duioşie:
-Sunt unii oameni, care lucrează şi după moarte...
-L-aţi cunoscut pe Părintele Argatu?
-L-am cunoscut pe Părintele Argatu şi îmi era drag aşa de el...
-Deci, l-aţi cunoscut pe părintele... sunt unii care vorbesc de rău.
-Acuma..., mai sunt şi cârcotaşi din aceştia, ca şi la Cuviosul Paisie Aghioritul. Părintele Vasile, economul de la Lainici, de câte ori duc cărţi la mănăstire, îmi zice:
-Măi frate, eu mă căiesc câte zile oi avea, că n-am fost vrednic să-l văd pe bătrânul, pe Cuviosul Paisie Aghioritul. Mă duc şi eu pe Sfântul Munte, prin 1992, auzisem de el şi am zis să mă duc şi eu să iau blagoslovenie. Mai jos, undeva la o chilie, am dat de nişte români din ăştia amestecaţi cu greci pe acolo şi le-am zis unde vrem să mergem şi au zis: ce mergeti bă, bătrânul este înşelat, e înşelat rău, nu, nu aveţi ce merge pe acolo, vorbeşte cu animalele, îi mângâie pe creştet pe şerpi, vorbeşte cu ei, le dă să mănânce din cutii de conserve... e înşelat.  Cuviosul ajunsese ca Adam înainte de cădere şi ei îl considerau nebun, înşelat... Nu mai mergem dacă a ajuns aşa. Nu am mai mers să luăm blagoslovenie de la Cuviosul Paisie. Îmi pare aşa de rău... Mai târziu s-a dovedit că Părintele Paisie era un sfânt. De aia zic: cârcotaşi se găsesc pe toate drumurile, care să comenteze şi să bată clopotele în gura mare.
-Care nu l-au înţeles nici pe părintele Cuvios Paisie şi nu-l înţeleg nici pe Părintele Argatu.
-Nu înţeleg pe nimeni, pentru că ei de fapt nu se înţeleg pe ei. Trebuie să te înţelegi întâi pe tine şi după aia să pui gând bun faţă de toţi.
-Aşa este, da. Auzi, că e înşelat..!
-A recunoscut părintele Vasile şi a zis: uite mă, m-am lăsat dus de gurile rele şi am pierdut.
-Da. Aşa pierzi nişte ocazii unice în viaţa ta, luându-te după alţii.
-Da.

 


Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 4958
Afisari total: 22409100
Vizitatori online: 3

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol