Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Raspunsuri duhovnicesti ...... Necurat,Necuratie
Necurat-necurăţia

325.- Părinte, dacă eşti necurată, poţi lua lumina la Înviere?
- Nu! Nu poţi! Stai acasă.
326.- Dacă eşti necurată şi vin Paştele, poţi vopsi ouăle roşii ?
-Nu! Femeia când este necurată nu poate să facă ouă roşii ci o ajută cineva din familie, rudă sau o prietenă.

327.- Părinte, unele persoane au nişte pete roşii-vişinii pe faţă şi pe corp, de la ce sunt ?
-Petele acelea sunt la persoanele concepute în zilele oprite, la vreme de necurăţie, în cele 8 zile, când femeia nu are voie să aibă relaţii cu soţul. Dacă nu se respectă această rânduială, sângele care nu se elimină din organismul ei se aşează pe copilul care s-a conceput atunci. Aceste pete sunt mai mari sau mai mici, în funcţie de ziua în care s-a produs unirea celor doi. Dacă sunt la sfârşitul perioadei sunt mai mici, dacă sunt la început sunt mai mari şi urâte. Aceste pete nu ies cu nimic.
                                      
328.- Părinte, ai voie să aprinzi candela când nu eşti curată?
-Nu, de drept nu e voie. Candela reprezintă îngerul păzitor al casei. De fiecare dată când pui ulei faci 3 metanii şi-ţi pui dorinţa care o ai de rezolvat: căsătorie, sănătate, spor, examene, proces în care doreşti să reuşeşti. Dacă ai candela aprinsă şi mori fără lumânare se socoteşte că ai avut lumină.
              
329.- Părinte, eu sunt gravidă în luna a 3-a şi tot mai pierd câte puţin sânge în fiecare lună, să mă socotesc necurată şi să ţin ca zilele de necurăţie ?
-Da, oricât de puţin sânge ar pierde o femeie gravidă sau când e mai înaintată în vârstă şi nu mai are lunar vremea ei ca femeie, tot 8 zile de necurăţie ţine.

330.-A venit la părintele o persoană necăsătorită, nu avea mamă, nu avea pe nimeni.
-Părinte, ştiu că nu e voie să faci ouă roşii dacă nu eşti curată şi acum vin Paştele, ce fac ?
-Îţi face altcineva ouă roşii.
-Cine, părinte, că n-am pe nimeni ?
-Matale! şi o arată pe o bolnavă care era de faţă. Bolnava a început să ţipe. Era bolnava care ţipa la auzul, văzul şi atingerea lucrurilor sfinte. Am mai amintit de ea.
-De ce ţip, părinte ? Îl întreabă bolnava pe părintele.
-Păi, matale eşti curată ? Bolnava a început să ţipe şi mai tare, de i se înfundaseră urechile, ca un şuierat îndelung. Ne uitam unii la alţii şi nu ne dumiream ce se întâmplă. Bolnava care era gravidă cam în luna a 4-a, mai pierdea lunar câte puţin sânge şi nu mai socotea că ar fi ciclu, pentru că era gravidă. Părintele ne spusese că oricât de puţin am pierde şi oricât de în vârstă ar fi femeia, tot 8 zile trebuie să ţină.

331.- Părinte, dacă cele 8 zile de necurăţie ţin mai mult, ce fac?
-Dacă perioada de necurăţie e mai mare de 8 zile, se socoteşte boală şi trebuie să mergeţi la doctor, că la carte scrie: “ştiinţa doctorului să nu o nesocotiţi”. 
            
332.- Părinte, dacă am intrat necurată în biserică sau am stat în pridvorul bisericii necurată spunând că acolo nu este păcat, am greşit mult?
-Vai de cel ce întinează Locaşul Cel Sfânt a lui Dumnezeu! Sfânta Scriptură în nenumărate locuri, atrage atenţia celor întinaţi, să nu se atingă de nimic sfânt şi de ceea ce este închinat lui Dumnezeu.
Cel întinat nu trebuie să se atingă de ceilalţi semeni din jurul lui, pentru a nu-i întina.
Femeii celei necurate, i se porunceşte să stea acasă şi să se roage.
Femeia necurată, să nu se atingă de nimic sfânt: nici de icoane, nici de aghiazmă, nici de preot, nici de biserică. Nu are voie să calce pământul din curtea bisericii, pentru că şi acesta este sfinţit de arhiereu înainte de a se zidi biserica. Nu are voie să intre în pridvorul bisericii, pentru că şi acesta a fost sfinţit de arhiereu odată cu biserica sau mai târziu şi face corp comun cu ea.

333.- Părinte, dascălul de la biserică de la noi şi chiar părintele, ne-au spus că nu este păcat de a intra necurată în pridvorul bisericii, că pridvorul nu face parte din biserică.
-Cei ce sfătuiesc că, în pridvorul bisericii este voie să stea femeia necurată, aducând argument că în pridvorul bisericii stau catehumenii, greşesc amarnic. Nu se compară starea de catehumen cu starea de necurăţie trupească a femeii şi nici starea de necurăţie a femeii cu starea de după necurăţie, când femeia poate intra în pridvorul bisericii pentru a lua molifta.
Sunt unii dintre mireni şi dintre preoţi care, sfătuiesc foarte greşit pe femei, să intre în biserică, dar să aibă grijă să nu murdărească biserica. Este foarte greşit, pentru că însăşi natura sau starea de necurăţie a femeii întinează biserica. Aceştia confundă murdărirea bisericii cu întinarea ei. Or mai fi biserici murdare din lipsa de râvnă a celor ce sunt puşi să le îngrijească dar, sunt sfinte.
Întinarea nu are sens de murdărire ci sensul de necurăţie. Şi diavolii cu chip de lumină şi îmbrăcaţi în alb, numiţi şi teologii iadului, apar curaţi şi strălucitori, dar sunt spurcaţi şi necuraţi prin natura lor.
Cartea porunceşte ca atunci când va intra în Sfânta Biserică ceva necurat: animale, femeie necurată sau eretic, să se sfinţească din nou acea biserică.

334.- Părinte, femeia care a făcut avort are voie să intre în biserică?
-Nu are voie. Femeia care a făcut avort, este necurată timp de 40 de zile. Dacă lehuza care a purtat sarcina şi a născut, iar naşterea este o împlinire de poruncă şi o binecuvântare a lui Dumnezeu, rămâne necurată timp de 40 de zile, atunci, femeia care a ucis pruncul în pântece şi în loc să-l nască, a scos pruncul bucăţi din ea, cât de necurată s-a făcut şi cât de vătămat şi bolnav  este trupul ei?!
După 40 de zile, făcând post o săptămână, vine la preot pentru a i se citi molifta. După moliftă se spovedeşte şi îndeplineşte canonul dat de Sfinţii Părinţi. Pe tot timpul opririi de la Sfânta Împărtăşanie să facă următoarele:
-Nu va lipsi de la nici o Sfântă Liturghie din duminici şi sărbători, cu excepţia perioadei de necurăţie;
-Va posti toate posturile de peste an;
-În loc de Sfânta Împărtăşanie, preotul îi va da Aghiazmă Mare, care are rolul de a spăla întinăciunea păcatului, pe când Sfânta Împărtăşanie arde sufletul celui nevrednic. Preotul nu va da imediat Sfânta Împărtăşanie pentru a feri pe credincios de furia diavolilor.        
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 10742
Afisari total: 29089415
Vizitatori online: 2

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol