Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Raspunsuri duhovnicesti ...... Cat - Curvia

sumar:

-Catedrala Mantuirii Neamului,
-Citirea cartilor sfinte,
-Copiii,
-Craciun,
-Crearea omului,
-Credinta,
-Crucea,
-Curcubeul,
-Curvia-desfranarea-sex

Catedrala Mantuirii Neamului

120.- Părinte ce părere aveţi de Catedrala Neamului  sau  noua  Catedrală  Patriarhală?
-Nu se va face acum!
-Nu!?  Au ales chiar şi un loc unde să se ridice!
-Chiar dacă. Tot nu se va face acum, mult mai târziu şi de alt Patriarh şi sub alt guvern, nu cei de azi. (Era prin anul 1998). Vor fi multe piedici din partea guvernanţilor şi se va amâna mult începerea ei, dar după ce se va începe se va ridica repede. Totul este politic şi de altă natură de care dumneavoastră n-aţi auzit şi nici nu este bine să ştiţi. Când va veni la conducerea Bisericii Patriarhul pe placul politicienilor se va da drumul la începerea Catedralei.
-Dacă este biserică de ce mai trebuie făcută alta?
-Biserica actuală a Patriarhiei a fost mai înainte mănăstire, iar când s-a sfinţit primul Mitropolit recunoscut de Patriarhia Ecumenică ca Mitropolit Primat al României, mitropolia Tării Româneşti nu avea catedrala sau biserica ei, atunci, s-a transformat provizoriu această mănăstire în catedrala mitropolitană şi mai târziu în catedrală patriarhală şi aşa a rămas de atunci. Însă biserica este mică şi neîncăpătoare când este vorba de hramul Sfântului Dimitrie Basarabov, când vine multă lume şi slujba se face cu un sobor mare de ierarhi şi de preoţi. Când trebuie să se adune toţi membrii Sfântului Sinod, adică toţi episcopii şi mitropoliţii la sfinţirea Sfântului şi Marelui Mir în Joia Mare, biserica se umple de preoţi, diaconi şi ierarhi, iar credincioşii stau pe afară. Trebuie să aibă şi Patriarhia Română o catedrală a ei aşa cum au în toate ţările. Aţi fost la Moscova să vedeţi ce catedrală imensă au?
-De ce nu s-a făcut până acuma?
-Toţi patriarhii au vrut s-o ridice dar nu s-a putut. Au fost piedici. Comuniştii nu au dat voie să se ridice biserici. Bisericile pe care le avem sunt vechi înainte de comunişti. Nici guvernanţi de acum nu sunt mai departe  de cei comunişti, nu vedeţi cum se opun, nu vor să dea teren, nici aprobări şi nici bani. Pentru ei mausoleul comunist din parc este mai valoros decât biserica, el este biserica lor, cum să-l strice şi să facă o biserică pentru români.
-Părinte, vom trăi noi s-o vedem gata?
-Noi nu. Poate copii şi nepoţii noştrii.
(varianta completă şi necenzurată)

Citirea cărţilor sfinte

121.- Părinte, cum se citeşte Sfânta Scriptură ?
-Sfânta Scriptură se citeşte numai în genunchi sau în picioare, cu faţa la Răsărit dacă poţi, nu culcat sau mâncat, e lipsă de respect. Când avem dragoste să citim mai mult din Sfânta Scriptură, trebuie să avem şi putere să stăm în genunchi sau în picioare, de aceea e bine să citim câte puţin. Dacă vrem să citim o Evanghelie zilnic, citim la rând, nu pe sărite, lăsăm semn şi citim la rând.

122.- Părinte, pot să citesc singur Sfânta Scriptura
-Poţi, sigur că poţi dar, unde nu înţelegi întrebi preotul, numai el ştie să o explice, el are pregătire pentru aceasta, este apostolul de altă dată. Omul fără pregătire poate înţelege greşit cuvântul din Scriptură. Aşa au apărut sectele.
                                   
123.- Părinte, cum se citeşte Psaltirea ?
-Zilnic ai voie câte 3 psalmi, laşi semn şi în a doua zi citeşti alţi 3 psalmi la rând. Numai călugării şi preoţii pot să citească mai mult. Dacă citeşti mai mult te loveşte diavolul, dacă citeşti doar 3 psalmi îl loveşti matale pe el. Psalmii: 3, 30, 142, îi citeşti dacă aveţi duşmani, împotriva lor, iar ceilalţi sunt pentru suflet, nu îi socotiţi pe aceştia pentru duşmani, la număr, când citiţi Psaltirea.

Copiii

124.- Părinte, fratele meu nu are nici un copil şi ar dori unul, ce să facă?
-Cine vrea numai unul, nu i-l dă Dumnezeu nici pe acela. Am plecat acasă foarte mirată de răspuns şi am întrebat pe fratele meu câţi copii ar vrea să aibă, mi-a răspuns :
-Unul, normal, că doar n-o să fac o grămadă să-i mătur cu lopata. Aşa s-a exprimat fratele şi eu am rămas cu gândul la părintele întrebându-mă: de unde ştia dânsul că fratele meu vrea numai un copil şi nu mai mulţi, că doar nu s-au cunoscut, nu l-a văzut niciodată.

125.- Un domn şi fetiţa lui de 8 ani.
-Părinte, am venit să vă rugaţi să-mi dea legea mie fetiţa, că m-am despărţit de soţie şi ea trăieşte cu altul, nu are grijă de fată.
-Matale nu poţi să obţii fetiţa că ea trebuie să fie cu mama, aşa e legea şi legea lui Dumnezeu tot aşa spune: fetele stau cu mama şi băieţii cu tata. Fetiţa matale e mică acum dar se va face mare şi are nevoie de mamă, de sfaturile ei. Mama are datoria să explice fetei, cât de importantă este fecioria şi cât rău poate să ţi se întâmple dacă nu ascultă. Când băieţii se fac mari, tata trebuie să se ocupe de educaţia lor. Să le explice ce se întâmplă cu organismul lor, cum suferă transformări şi să le spună să nu mângâie organele sexuale că pot să se îmbolnăvească. Dacă nu ascultă băieţii, ajung de-şi fac plăcerile singuri şi se pot îmbolnăvi de o boală a tremuratului mâinii sau îşi pierd vederea. Degeaba îi duc părinţii la doctori pe băieţii lor, că nu e de doctor boala, e necesară spovedanie sinceră şi apoi devin sănătoşi.
-Eu ce fac părinte, uitaţi că fata vrea să rămână cu mine, uitaţi cum plânge.
-O să se obişnuiască, matale ai datoria să o convingi că la mama e bine nu s-o ţii aşa în braţe ca acum, las-o jos că e fată mare.
-Părinte, rugaţi-vă să mi-o dea mie legea.
-Matale văd că nu vrei să înţelegi, ţi-am explicat destul n-am ce să-ţi fac. A stat la rugăciune şi la plecare a cerut binecuvântare să iasă cum e bine cu copila.

126.- Părinte, mama mea nu mă lasă să-mi cert copii, să-i pedepsesc sau să-i bat, ne certăm mereu din cauza aceasta!
-Să ştiţi dumneavoastră că, bunicii strică copii, de aia e bine ca pe copii să-i crească mamele lor, până la 7 ani să fie copilul lângă mama. Acum mamele au serviciu şi dau copiii la grădiniţă să-i crească alţii. Dacă-i daţi acolo, încercaţi să staţi cât mai mult cu ei când îi aduceţi acasă.

127.- Părinte, sunt unele mame care-şi lasă copilul singur în casă şi se duc după treburi, eu dacă-l las singur îl găsesc ţipând, de ce al meu nu stă?
-Nu se lasă copilul singur în casă pentru că vine diavolul şi-l sperie. Aşa se întâmplă şi când plânge copilul de i se învineţeşte faţa, el îl vede pe vrăjmaşul că vine s-o ia pe mama, se strâmbă la el şi de aia ţipă aşa bre, îl închini, vorbeşti cu el, spui rugăciune şi se linişteşte.

128.- Părinte, poţi să dai piept altui copil, decât la al tău ?
-Poţi matale, dar ai grijă că sunt şi femei hoaţe, nu-ţi cer să alăptezi copilul ca are nevoie de laptele matale, ci ca să-ţi ia laptele cu vrăji. Laptele mamei e un dar de la Dumnezeu, păziţi-l !

129.- sfat:
-O mamă care dă naştere la prunci este mai plăcută înaintea lui Dumnezeu decât un om care a ridicat o biserică. O biserică poate să cadă la un cutremur şi se uită de ea, dar ce a crescut mama în spirit religios va mărturisi până la moarte pe Dumnezeu.

130.- Părinte, copilul meu se sperie foarte tare, ce pot să fac?
-Îl împărtăşiţi 7 dumineci la rând şi-i faceţi Moliftele Sfântului Vasile de 3 ori. Când nu este mama curată, copilul trebuie împărtăşit de altcineva, tata sau bunica, cineva din familie care să o facă cu dragoste (asta când vrei să fie 7 dumineci la rând).

131- Nu vă blestemaţi copiii ...(vezi la „blestem”,nr.44)

132.- Părinte pe mine nu mă ascultă copiii, iar tatăl lor îi răsfaţă!
-Copiii până la 7 ani sunt crescuţi mai mult de mama şi ea răspunde de păcatele lor.
-In ce fel răspunde mama ?
-Adică, dacă vezi copilul greşind şi nu-i spui nimic, nu-l cerţi, nu-l pedepseşti, ba unele mame râd la prostiile pe care le fac copiii lor, păcatul acela ţi se socoteşte matale ca mamă, pentru că el nu ştie ce face. Dacă vezi copilul greşind şi-l îndrepţi, îl povăţuieşti, nici lui nu i se socoteşte nimic şi nici matale, pentru că n-ai stat nepăsătoare la ceea ce face el.
Tot mama povăţuieşte pe copil cât este mic, îl învaţă să ceară iertare când greşeşte, să vorbească cu “dumneavoastră” cu părinţii şi cu oamenii în vârstă, adică îl învaţă să respecte, îi dă miercurea şi vinerea mâncare de post ca să-l obişnuiască cu rânduielile bisericii. Noi o cinstim pe Maica Domnului miercurea, iar vinerea este ziua în care a fost răstignit Mântuitorul şi ne pare rău pentru tot ce a pătimit pentru păcatele oamenilor şi mâncăm de post. Nu moare nimeni dacă 2 zile pe săptămână mănâncă legume şi fructe, abia aceia nu vor avea treabă cu doctorii.
După 7 ani, copilul să ţină posturile de peste an, să se spovedească şi apoi să se împărtăşească. Până la 7 ani se pot împărtăşi mai des pentru că sunt mici. Să nu mănânce nimic după 12 noaptea.
Noi creştinii, ne învăţăm copiii de mici să se închine, de când se naşte poţi închina copilul, chiar şi atunci când nu este botezat poţi să-i faci cruce şi să zici rugăciuni. Ii faci cruce atunci când îl alăptezi, când îl culci, când plânge. Îl iei duminica la Biserică să-l înveţi drumul. Când e mai mărişor îl pui la treabă ca să fie harnic, când se va face mare să ştie de toate.
Nu-i lăsaţi pe copii cu cheia apartamentului la gât pe afară, că ei se vor duce în casă şi de nu este nimeni acasă se uită la televizor, acolo, sunt toate prostiile şi arată special ca să se strice copiii, să nu mai asculte, să fie nervoşi, să nu mai poată învăţa.
Aveţi grijă când vă uniţi cu soţii voştri, verificaţi bine dacă dorm copiii, că de se prefac că dorm, ziua când părinţii vor fi plecaţi de acasă se vor juca de-a tata şi de-a mama, că dracu nu stă degeaba.

133.- Părinte, de ce spuneţi că după cei 7 ani a copilului, răspunde tata de creşterea lui ?
-Pentru că s-au mărit copiii şi e greu pentru o mamă să-i stăpânească, iar tata este mai sever şi-i struneşte mai bine şi aşa ar trebui, dar bărbaţii din ziua de astăzi nu se prea bagă la educaţie, lasă totul pe mamă şi nu e bine.
După ce intră copilul la şcoală, de păcatele lui răspunde şi învăţătorul şi profesorii, pentru că aici învaţă şi bune şi rele.

134.- Părinte, aţi spus odată că soţul, tatăl copiilor, răspunde înaintea lui Dumnezeu de păcatele copiilor lui, a celor mai mari de 7 ani, dar de soţia lui nu?
-Ba da, bărbatul dă socoteală şi pentru greşelile femeii lui. Ştim asta şi de pe vremea lui Adam, când Eva a mâncat din fructul oprit. Dumnezeu n-a certat-o pe Eva ci a spus: “Unde ai fost Adame?”. Bărbatul e răspunzător de tot ce greşesc cei din casa lui, el este capul familiei.

135.- Atenţie părinţi!

-Să nu bateţi copiii după ora 3 noaptea şi să nu ţipaţi la ei, pentru că intră diavolul în ei din cauza fricii.

136.- O tânără de la Sighişoara îl întreabă pe părintele:

-Copilul meu, are 4 ani, şi nu vorbeşte, deşi aude bine, ce să facem, părinte?
-Când v-aţi căsătorit, cine nu a fost de acord cu căsătoria? Dacă s-a făcut căsătoria fără consimţământul părinţilor, pentru păcatul neascultării, primul copil apare cu o infirmitate. Ceilalţi copii se nasc normali. Părinţii, au blestemat că nu au fost ascultaţi, iar blestemul apasă asupra nepotului care s-a născut. Acum trebuie mers la preot ca să vă spovediţi. Pentru aceasta, ţineţi post o săptămână, apoi vă spovediţi şi vă cereţi iertare de la părinţi. Împliniţi Canonul dat de preot, pentru fiecare în parte şi copilul va vorbi.

Crăciun

137.- Ascultaţi!
-Crăciun – a fost un om în vârstă, bun, credincios şi foarte modest. Pentru că era îmbunătăţit, a fost ales ca în sălaşul lui să se nască Micuţul Iisus, Mântuitorul nostru. Naşterea Mântuitorului a adus bucurie mare creştinătăţii întregii lumi. Noi ni-l imaginăm aşa cum ni l-au descris bătrânii noştri, cu hainele lungi şi barbă albă, el aduce daruri. La vremea lui darul cel mai mare pe care ni l-a făcut, a fost Micuţul Iisus. Să ţineţi minte, moş Crăciun a existat, aşa-l chema pe bătrânul acela, Crăciun, să nu credeţi în alte vorbe.

138.- Ascultaţi!
-Moş Crăciun, trebuie să fie blând, bun, smerit şi credincios. El nu este oricum pentru că porneşte de la un adevăr, cum a fost acela, de acum 2000 de ani dar , ce se face acum, e cu un scop anume îşi bat joc, se loveşte mereu în credinţa noastră, să deruteze omul.

139.- O fată îl întreabă pe părintele:
-Părinte, pot să mă îmbrac în moş Crăciun, să merg la nepoţi pentru că nu are cine?
-Nu, matale nu eşti bărbat. Moş Crăciun e un om mai în vârstă, blând şi smerit, ca să nu-i sperie pe copii.
-Credeţi că se îmbracă numai bărbaţi, e plin oraşul de crăciuniţe, fete tinere, cu fuste scurte şi frumoase.
-Acelea sunt pentru altceva puse, să-şi bată joc de ce a fost atunci, să schimbe ideea, să nu mai înţeleagă copilul de ce unul e aşa şi altul altfel. Ateii fac asta, vin cu obiceiurile lor de la toţi păgânii ca să le uităm pe ale noastre, tradiţia noastră…

Crearea omului

140.- Părinte, la şcoală ne-a spus că, omul se trage din maimuţă, e adevărat?
-Cum să fie adevărat? Noi avem părinţi, bunici, străbunici care au arătat că noi şi ai lor la fel arătau, minciuni spuse de profesori copiilor. Să spuneţi profesoarei, daca mai zice aşa ceva: ”Poate dumneavoastră vă trageţi din maimuţă, eu nu, eu sunt om “.
-Părinte, ne-a mai spus şi despre unele păsări şi animale că au suferit transformări şi de asta arată aşa cum le vedem noi acum.
-Altă bazaconie, ateii noştri de prin şcoli spun asta ca să lovească în credinţa noastră, în adevăr. Să ştiţi de la mine că totul a fost aşa cum le vedem: omul, animalele, vieţuitoarele. Aşa le-a creat Dumnezeu, spune clar în Biblie, iar Adam le-a dat nume. Dacă vă ascultă la şcoală ca să vă dea notă, să spuneţi ce v-am spus, chiar dacă vă dă notă proastă, ruşinaţi-i pe aceşti atei care s-au băgat peste tot să strice frumosul şi adevărul despre Dumnezeu.

Credinţa
141.- Sfat:
-Să nu cedaţi în faţa nimănui, vorbind despre Dumnezeu, poţi să aduni lume în jurul tău, sau să vorbeşti mulţimii şi să te trezeşti vorbind de unul singuri, numai să nu cedaţi în faţa nimănui.
Părintele  ne spune :
-Să vedeţi ce mi s-a întâmplat mie. Eram într-o gară cu câteva persoane şi am început să vorbesc despre Dumnezeu. Toată lumea din gară s-a adunat în jurul meu ca să mă asculte. Altă dată, eram într-un grup de oameni şi am început să vorbesc despre Dumnezeu, iar aceia au plecat unul câte unul şi m-am trezit vorbind singur.
Toate câte mi-a descoperit mie Dumnezeu au fost date ca să învăţ şi eu pe alţii. Nu lăsaţi pe toţi rătăciţii să aibă ultimul cuvânt!
              
142.- Ascultaţi!
-Erau doi credincioşi care împreună umblau peste tot. Toată lumea spunea dacă nici aceştia nu se mântuiesc, atunci cine se mai poate mântui? Într-o zi era hram la o biserică, amândoi au plecat de acasă ca să fie prezenţi la sărbătoare. În drumul lor era o apă şi peste ea un pod. Acum podul nu mai era, venise apa mare şi-l rupsese. Unul din ei a spus: ”eu trec prin apă”. Celălalt,    i-a spus: „ce, eşti nebun, vrei să mori?”. Cel care a spus că trece s-a dezbrăcat şi-a pus lucrurile legate pe umăr şi cu semnul Sfintei Cruci şi „Doamne ajută-mi”, s-a aventurat să traverseze apa. În faţa lui a apărut un copac căzut în apă, s-a prins de el şi aşa a ajuns dincolo. Atunci s-a văzut că nu sunt amândoi chiar la fel de tari în credinţă. Aşa lucrează Dumnezeu când omul nu mai poate şi-I cere ajutorul. Sunt lucruri mărunte pe care le poţi face singur cu puterile tale, Dumnezeu te lasă să te descurci singur dar, în cazuri extreme, deosebite, complicate, atunci intervine dacă îl chemi în ajutor.

143.- Ascultaţi!
-Pe un bărbat îl alergau unii să-l prindă deşi el era nevinovat. La un moment dat în faţa bărbatului a apărut o apă (el se temea să treacă prin apă ), în disperarea lui a spus :
-Doamne, ajută-mi să văd în faţa mea numai iarbă! S-a închinat şi aşa a ajuns dincolo, mergea prin apă dar în faţă vedea numai iarbă.

Crucea

144.- Părinte, Crucea se poartă tot timpul la gât?
-Da, Crucea se scoate de la gât numai când iţi faci baie şi în timpul de necurăţie, în rest tot timpul o porţi la gât.

145.- Părinte, pot purta şi eu crucea peste haine aşa cum poartă preoţii?
-Nu. Credinciosul de rând trebuie să poarte crucea numai la piept şi nu deasupra hainelor. Pentru preot aşa trebuie s-o poarte peste haina preoţească, ca cel ce este sfinţit şi ca cel ce mărturiseşte pe Hristos în lume. Nici călugărul nu are voie să poarte crucea peste haine decât preotul-călugăr.

146.- Părinte, am văzut la unii băieţi că poartă cruce mare la gât peste haine şi când apeşi de un buton sare lama unui cuţit din ea, este bună o astfel de cruce?
-Nu. Este crucea făcută de satanişti. Sataniştii poartă crucea numai ca s-o batjocorească. Una din miile de feluri în care batjocoresc ei crucea este şi acesta. Cu cuţitul din ea fac vărsare de sânge.

147.- Părinte, ce înseamnă crucea cu capul în jos sau cu braţele frânte, pe care văd că o poartă tineretul astăzi?
-Sunt crucile de batjocură ale sataniştilor. Sunt semne sataniste pe care le poartă cei ce fac parte din secta satanistă. Dacă le poartă şi tineretul nostru este regretabil. Ei nu ştiu ce poartă şi ce mărturisesc purtându-le. Ei nu ştiu că a purta cruce cu capul în jos şi crucea cu braţele frânte înseamnă sfărâmarea Crucii lui Hristos şi înfrângerea ei de către satana. Crucea lui Hristos este semnul şi arma cea mai de temut pentru satana. Crucea nu poate fi biruită, ea este arma cea nebiruită.  Satana care este vrăjmaşul înverşunat al crucii ar vrea să o poată birui, dar nu poate. Cu crucea   s-au sfărâmat porţile iadului şi au fost scoase de acolo sufletele la Învierea Mântuitorului iar diavolii s-au risipit. Satana ar vrea să înfrângă şi să distrugă această armă Crucea, dar nu poate. Pentru că nu poate s-o distrugă atunci îi pune pe oameni s-o batjocorească în felul acesta. Cei ce poartă astfel de cruci şi aceste semne sunt satanişti.

148.- Cum mai este batjocorită crucea de către tineretul de astăzi ?
-Fetele care poartă în locul cerceilor cruciuliţe, batjocoresc şi fac de ocară Sfânta Cruce;
-Băieţii care poartă la fermoarul de la pantaloni şi de la geacă cruciuliţă, batjocoresc şi fac de ocară crucea;
-Cei cu chitarele în mâini şi cu cruci mari la gât în spectacole, discoteci şi pe drum, batjocoresc Sfânta Cruce.

Curcubeul

149.- Părinte, afară e un curcubeu aşa de frumos, de ce îţi aduce atâta bucurie când îl vezi ?
-În vechiul Testament Curcubeul arăta legătura între Dumnezeu şi om, acum de la Mântuitorul încoace, avem şi Lumina de la Înviere. Aceasta este mărturia celor întâmplate atunci, dovadă că, credinţa noastră nu e zadarnică. Când nu va mai veni lumina atunci va fi sfârşitul.

Curvie - desfrânare - sex

150.- Părinte, mie îmi place şi alt bărbat, n-am păcătuit, dar îmi place.
-Ce crezi matale că se deosebeşte cu ceva de bărbatul pe care-l ai? Toţi sunt la fel, ca şi femeile, toate sunt la fel. Dacă se deosebeau mai făcea Dumnezeu un Adam şi o Eva pentru divertisment, când te plictiseai de unul te distrai cu celălalt, dar aşa a făcut Dumnezeu numai unul şi una şi toţi  bărbaţii şi toate femeile sunt la fel.
                      
151.- Ascultaţi!
-Să vă mai spun câte ceva despre minciună şi adevăr. Erau într-un loc câteva femei care duceau viaţă uşuratică cu nişte străini. Toată lumea observase hainele lor scumpe şi frumoase, feţele lor vesele şi pielea întinsă, nu chipul ce ar fi trebuit să fie la acel loc. S-a întâmplat că a luat foc locuinţa lor şi a ars din temelie. A venit comisia să cerceteze şi ce să vezi. Deşi arsese totul, ei au găsit nişte aparate electrice cu care acestea îşi satisfăceau plăcerile când plecau acei străini. De teamă să nu fie înşelaţi, bărbaţii aceia le-au dat în dar aceste aparate drăceşti. Cum a fost posibil, ca la un foc care a mistuit totul, să rămână aceste spurcăciuni diavoleşti întregi, neatinse. Nu credeţi că Dumnezeu nu a mai răbdat ce se petrecea acolo? Ruşinea a fost cunoscută   şi-n împrejurimi. Dacă ardeau şi femeile nu mai conta, aşa însă, să aibă ochi să se întâlnească cu lumea. Vai de sufletul lor.

152.- Părinte, mai sunt iertaţi cei ce fac sex oral?
-Păcatul desfrânării are mii de feţe, care mai de care mai hidoase. Cei ce practică sexul oral şi trăiesc peste fire cu soţiile lor, să nu se împărtăşească până la moarte. Gura lor este spurcată. Acestia au mutat gura la fund. Se scârbeşte Duhul Sfânt de ei.
Pedeapsa pentru perversiuni sexuale este aceea a Sodomii şi a Gomorii, adică cu foc şi cu pucioasă. Ca toţi desfrânaţii se vor chinui urât în iad, stând cu picioarele până la brâu în apă murdară şi urât mirositoare iar şerpii şi gângăniile care vor ieşi din apă îi vor muşca de părţile ruşinoase, aşa se vor chinui veşnic (aşa mi s-a descoperit mie într-o vedenie, că se vor chinui aceştia, e bine s-o ştiţi.)
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 737
Afisari total: 25098687
Vizitatori online: 4

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol