Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Raspunsuri duhovnicesti ...... E
sumar:
 
-Epilepsia,
-Examene,scoala,invatamant,
-Exorcisme

Epilepsia

181.- Părinte, cum se face epilepsia ?
-Unele femei care o duc rău cu bărbaţii lor, când sunt gravide au prostul obicei să spună: „al dracului să fie copilul pe care l-oi naşte„. Intră diavolul în copil după cum a spus mama şi se naşte epileptic. Epilepsia este o boală drăcească, mai este cunoscută în popor de „boala copilului”. În Sfânta Scriptură se vorbeşte de această boală, când la Mântuitorul vine un părinte cu un copil lunatic, de-l trântea jos, făcea spume la gură, îl arunca în foc şi îl arunca în apă. Mântuitorul îl vindecă dar dă explicaţie Sfinţilor Apostoli că „acest soi de diavol numai cu post şi cu rugăciune iese din om”(Matei 17,15-21). Părinţii care au copii epileptici, degeaba caută pe la medici vindecare. Vindecarea copilului va veni, dacă din timp vor ţine post negru, se vor spovedi şi vor face  copilului 3, 7 ,9 Sfinte Masle, aghiazmă cu Moliftele Sfântului Vasile Cel Mare. După credinţă vor primi şi vindecarea copilului lor.
Examene, şcoală, învăţământ

182.- Părinte, eu vreau să dau examen şi nu prea pot să reţin tot ce învăţ pentru că este multă materie, ce să  fac ?
-Te duci matale acasă şi deschizi cartea aşa la întâmplare. Unde se va deschide să înveţi, pentru că aceea-ţi va cădea! A binecuvântat-o! După examene a venit la părintele să-i mulţumească că a luat examenul şi că i-a căzut lecţia la care s-a deschis cartea, aşa cum i-a spus părintele. I-a dat acest răspuns şi s-a întâmplat aşa pentru că părintele a văzut cu duhul când a fost întrebat. Să nu creadă cineva că aceasta este metoda de a lua un examen, fără să înveţe cineva toată materia, pe cel leneş nici Dumnezeu nu-l ajută.

183. - Elevii să nu împrumute cărţile când au examene! Aşa a spus părintele când la dânsul a venit o mamă şi a povestit ce a păţit fata ei:

-Părinte, am o fată şi învăţa foarte bine. A avut examen şi nu a putut să spună nici un cuvânt, cînd ieşea din sala de examen se gândea să se sinucidă. Am văzut-o că e foarte absentă şi am luat-o pe urma ei. Am putut s-o salvez că am prins-o dar e încă tristă şi abătută.
-Nu cumva a împrumutat cărţile înainte de examen?
-Da părinte, i-a cerut cineva cartea şi am găsit în ea o aţă cu 7 noduri, ce-o fi?
-Farmece, ce să fie, îi nodase pe aţă cele 7 daruri ale omului şi de acum pentru ea viaţa nu mai avea nici un sens. Ia matale aţa şi o stropeşte cu aghiazmă apoi o arunci. Aşa şi-a revenit fata. Diavolul nu vrea ca omului să-i fie bine. Dacă ar putea el să ne facă răul pe care-l doreşte ne-ar lua viaţa la toţi, atunci ar fi fericit, dar Dummnezeu nu i-a dat această putere. Încă de la botez, omul are înger păzitor care să-l păzească de toate ispitele diavoleşti dar, omul păcătuieşte şi îngerul scade în putere. Aşa se explică cum unii mor în accidente groaznice sau ajung de se sinucid.

184.- Părinte, vor să introducă în şcoală ore de educaţie sexuală…!
-Vezi, ce face dracul!? Mergi matale la directoarea şcolii şi spune-i aşa din partea mea: ”V-a rugat părintele, ca în măsura în care puteţi, să respingeţi acest lucru diavolesc, să nu permiteţi ca în şcoala dumneavoastră să se predea educaţie sexuală” şi să-i mai spuneţi că lucrul cel mai scârbos înaintea lui Dumnezeu vor să-l pună în fruntea şcolii. A transmis întocmai cuvintele părintelui directoarei şi pentru că era o femeie credincioasă care îl cunoştea pe Dumnezeu, a spus:
-Are dreptate părintele, cum să predai tu ca profesor, care înveţi pe copii lucruri noi şi frumoase şi ei te ascultă şi te respectă, să apari în faţa lor vorbindu-le despre sex?! Asta-i culmea, se va duce de râpă şcoala! Şi aşa nu mai este în şcoli materia care a fost, ci una superficială şi greoaie şi copii obraznici. Eu personal, de voi fi întrebată mă voi opune, sau de ne vor obliga voi sta împotrivă cât voi putea. Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-aţi transmis, sunt spuse din suflet pentru că se simte.
                                       
185.- Părinte, ce să fac ca să reuşească copilul la examene?
-Pentru examene copilul învaţă, face 17 metanii pentru înţelepciune, se roagă, iar în perioada examenelor ţine post negru lunea, face 40 de metanii şi citeşte „Acatistul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril”. Sfatul l-a dat cu voce tare ca să se folosească mai mulţi, toţi care erau în cameră cu aceeaşi problemă.

Exorcisme

186.- Un preot de la Cernica, spunea despre părintele că, a transformat mănăstirea în spital de nebuni. Spuneau aceasta pentru că erau bolnavii care, din cauza farmecelor, ţipau sau vorbeau la rugăciunile dânsului. O îndrăcită striga la Părintele când făcea rugăciune şi-o atingea cu Crucea :
-Nu mă lovi cu Crucea că mi-ai făcut o gaură în cap....  a a a coarnele! Nu mi le rupe ! Aaa..... mă doare !
-Dar tu ai coarne ?
-Da, am coarne şi coadă şi nu vreau să plec de la Maria.
-Ba ai să pleci !
-Nu vreau să plec, ai tu putere că ai 2 Cruci una în mână şi alta pe epitrahil dar eu tot nu plec.
-Cine te-a trimis la Maria ?
-Mătuşa ei m-a trimis, de 20 de ani o chinuiesc, eu nu am lăsat-o să înveţe pentru că vreau să fie proastă, eu nu am lăsat-o să se mărite cu un popă că nu vreau să fie preoteasă.
-Ba o să se mărite !
-Nu, nu, nu! şi ţipa foarte tare, nu vreau, nu vreau...! Tu eşti cel mai tare dintre preoţi dar eu tot nu plec.
-Mincinosule, ticălosule, lăudărosule, urâciunea pustiiri în focul cel veşnic să te duci.
-Nu vreau că mă arde.
-Lasă să te ardă că acolo e locul tău.
-Nuu..!, nuu…! , nu vreau..! (ţipa foarte tare) nu vreau acolo, mă duc la mătuşa ei care m-a trimis!
-Du-te şi să nu te mai întorci niciodată (bolnava a liniştit, duhul rău o părăsise).
Când simţea vrăjmaşul că trebuie să plece din cauza rugăciunilor părintelui, se linguşea şi îl lăuda pe părintele: că e cel mai tare dintre preoţi, că e ca şi Sfântul Calinic, că cine vine la dânsul se mântuieşte. Părintele-i spunea:
-Mincinosule, ştiu eu cât sunt de păcătos aşa că, ieşi şi te depărtează, du-te la cine te-a trimis ca să vadă cât de bine este. (După ieşirea duhurilor necurate din bolnavi, ei cădeau într-un leşin, tremurau sau erau foarte slăbiţi şi apoi îşi reveneau). Părintele Ilarion Argatu avea putere asupra duhurilor necurate pentru că era mare postitor, ducea viaţă curată şi smerită.

187.- Părinte, este bine ca preoţii de mir să citească Moliftele Sfântului Vasile Cel Mare? Unii le citesc, alţii refuză să le citească şi alţii argumentează că numai preoţii călugări au voie să citească.
-Moliftele şi orice fel de rugăciune preotul le poate citi indiferent dacă este călugăr sau preot de mir. Preoţii au aceiaşi putere. Odată ce ai puterea harică, puterea preoţiei, poţi citi şi trebuie să citeşti orice rugăciune pentru credincioşii în mijlocul cărora ai fost pus. Prin preot fiecare credincios trebuie să găsească rezolvarea problemelor spirituale, altfel nu este de folos comunităţii. Unii credincioşi din parohia ta pătimesc foarte greu şi cumplit de la diavol şi de la oamenii vrăjmaşi cum sunt vrăjitorii, descântătorii şi fermecătorii, ai fost trimis în mijlocul lor şi investit cu puterea Duhului Sfânt pentru a le veni în ajutor şi a-i scăpa de chinuirea pe care o au. Dacă de frică nu foloseşti harul preoţiei şi predai armele cu care trebuie să lupţi atunci treci în rândul mirenilor şi lasă locul aceluia care poate lupta şi apăra turma încredinţată.
Frica preoţilor de a citi moliftele (exorcismele) sau alte rugăciuni asemănătoare vine de la puţina pregătire duhovnicească, lipsa de întărire şi încredere în puterea pe care o au în lupta pe care trebuie s-o dea cu vrăjmaşii diavoli. Diavolii luptă pe omul pe care l-a cuprins şi se luptă cu preotul care vrea să-l scoată şi-i porunceşte să plece. Preotul trebuie să fie pregătit, curat sufleteşte şi trupeşte, întărit cu post pentru a face faţă atacurilor pe care le primeşte de la diavoli. De multe ori diavolii se răzbună pe cei din casa preotului, chinuind copiii şi soţia. Din această cauză unii spun că e bine ca numai preoţii călugări să citească exorcismele ca cei ce nu au familie. Nu trebuie să se teamă. Preotul poate să-şi păzească familia de atacurile vrăjmaşe punând la rugăciune pe toţi cei din casa sa. Cel mai bun moment pentru citirea moliftelor este duminică la amiază după terminarea Sfintei Liturghii, pentru că atunci preotul este pregătit şi împărtăşit nu se pot vrăjmaşii apropia de el şi nici de familia lui.
Cea mai mare greşeală pentru un preot este, să se arate în faţa diavolului fricos şi fără putere. In loc să se teamă diavolul de puterea preoţiei pe care o poartă preotul se teme de falsa puterea pe care o are diavolul. Exact cum s-ar duce un lup la stână şi în loc să fie alungat de cioban şi câinii care păzesc stâna, fug de frica lupului şi atunci „lupul răpeşte şi risipeşte oile”, aşa se întâmplă  şi cu turma preotului fricos.De ce să se teamă preotul când glasul lui este ca un tunet şi fulger pentru orice duh necurat?! Chiar de la începutul preoţiei este bine ca preotul să se arate curajos, întărit de Duhul Sfânt şi vrednic urmaş a Mântuitorului şi a Sfinţilor Apostoli.
Când preotul învaţă pe credincioşi, îi apără şi-i conduce curajos, atunci credincioşii se întăresc şi-l urmează pe preot. Se simt în siguranţă alături de preotul lor. Atunci când preotul nu este aşa, credincioşii aleargă la alţi preoţi pe care-i vede mai întăriţi în credinţă şi mai curajoşi în lupta cu vrăjmaşii. Din cauza aceasta mai apare şi invidia, preoţii pe care-i caută credincioşii sunt pizmuiţi de ceilalţi. Am auzit pe unii preoţi în loc să meargă să facă unele rugăciuni  spunând credincioşilor : „să nu stârneşti pe diavolii care stau cuminţi în latura casei tale, ca şi cum ai zgândări un cuib de şoareci şi-ţi fug apoi prin toată casa”. Pe astfel de sfătuitori diavolii îi numesc „prieteni” şi în acelaşi timp le biciuiesc faţa.
Dacă ai început să citeşti moliftele nu ai voie să le întrerupi, să renunţi din frică sau constrâns de lupta grea cu vrăjmaşii, pentru că atunci ai fost biruit iar preot eşti numai cu numele.
(Pr.Ioan V Argatu, "Raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor..." editia a 3 a, 2010)
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 736
Afisari total: 25098686
Vizitatori online: 4

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol