Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Raspunsuri duhovnicesti ...... Sar -Sect
sumar:
-Saracia
-Sarbatorile
-Sarcina,gravida
-Satanismul
-Sectele-ereticii

Sărăcia

395.- Părinte, noi nu avem cu ce trăi !
-Casa în care sunt lipsuri şi mulţi copii, e mântuire. Apoi, părintele scotea bani şi căuta ceva alimente şi dădea acelei persoane.

396.- Părinte, toţi săracii se mântuiesc?
-Nu toţi. Numai acei ce şi-au dus crucea sărăciei cu smerenie şi îndeplinind poruncile lui Dumnezeu. Mai sunt săraci care nu pot suporta sărăcia şi se cred îndreptăţiţi să fure, să răpească, să bată, să înjure, să bea, să violeze, să ucidă sau să hulească pe Dumnezeu, aceştia nu se mântuiesc. Aceştia greu o duc pe pământ şi greu se vor munci în muncile iadului.

397.- Părinte, este păcat că nu dau de pomană la toţi săracii şi ţiganii care întind mâna, şi-i mai judec că sunt în putere şi pot munci?
-Ce spune Mântuitorul: „Celui care cere de la tine dă-i şi cel ce voieşte să se împrumute de la tine nu-l îndepărta”. Este bine să dai la toţi care întind mâna, pentru că numai Dumnezeu ştie şi cunoaşte, ce-i face să-ţi întindă mâna. Este păcat să judeci pe cel ce-ţi întinde mâna, pentru că Dumnezeu este Cel ce va judeca: dacă a fost sănătos şi în putere şi în loc să muncească mai comod i-a fost să cerşească. Este bine să dai, pentru că nu ştii prin care dintre ei te încearcă Hristos. Cel ce respinge pe sărac, va avea chinul bogatului nemilostiv din Evanghelie şi pentru că ai trecut pe lângă sărac fără să-l miluieşti, l-ai lăsat pe sărac să fie miluit de Dumnezeu cu plata săracului Lazăr, adică, cu „Sânul lui Avraam”.
Sărbătorile

398.- Părinte, dacă ţii sărbătorile cu cruce roşie ai vreun ajutor?
-Da, cine ţine sărbătorile şi se roagă sfinţilor din zilele respective acum cât e în viaţă, când se duce dincolo îl ajută, îi dau din zilele lor de post negru ca să treacă de vreun obstacol în calea mântuirii.

399.- Sărbătorile cu cruce neagră şi altele cu paranteză se ţin?
-Sărbătorile cu cruce neagră şi cu paranteză au o slujbă specială la mănăstiri, sunt zile când la slujbă se pune polieleu şi slavoslovie. La parohii nu se face slujbă decât acolo unde se doreşte. Cine are evlavie şi râvna de a le ţine nu greşeşte.

400.- Părinte, în Moldova sunt mulţi stilişti, ei nu ţin odată cu noi sărbătorile, ţin la o diferenţă de 13 zile, cum este corect?
-Corect este cum ţinem noi, chiar dacă în alte ţări Biserica Ortodoxă ţine după calendarul neîndreptat. La stiliştii de la noi din ţară nu este corect, pentru că sunt rupţi de sub ascultarea Bisericii şi ca dovadă, nu sunt recunoscuţi de Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol şi nici de o altă Biserică Ortodoxă din lume. Patriarhul Ierusalimului, nu l-a primit pe episcopul lor Silvestru, să slujească de Sfintele Paşti. Pe mine m-a primit la slujbă şi pe el nu, spunându-i: Voi sunteţi schismatici nu puteţi sluji. Şi ştim bine că Patriarhia Ierusalimului ţine calendarul pe vechi şi uite că nu l-a primit pe Silvestru la slujire. Deci, nu contează calendarul, contează ascultarea de Biserică. Dacă în 1924 la nivelul Patriarhiei Ecumenice s-a constatat că, are eroare calendarul cu 13 zile faţă de calendarul astronomic şi s-a hotărât îndreptarea lui, noi de ce să nu ascultăm? Această hotărâre a fost dusă la îndeplinire de către Biserica Ortodoxă Română printre primele Biserici Ortodoxe. Deci, nu este o greşeală. Calendarul nu-i o învăţătură de credinţă sau vreo dogmă ci o măsurare a timpului. Nu este un motiv care să le justifice ruperea de sub ascultarea Bisericii devenind schismatici.

Sarcină, gravidă

401.- Părinte, dacă eşti gravidă şi ai nevoie să mănânci ceva când pofteşti şi nu ai ale tale personal sau vezi pe cineva şi pofteşti, poţi să iei, sau apar pete pe copil pentru că ai furat ?
-Nu-i adevărat, petele care apar pe copii sunt din alte motive. Când nu păzesc părinţii cele 8 zile de necurăţie şi concep copii în aceste zile, acei copii vor avea pete. Dacă gravida pofteşte, poate să mănânce orice, pentru că, din cauza poftei poate să piardă sarcina.
Când e vorba de pomul sau grădina altuia din care pofteşti, ceri, dacă este om prin apropiere, iar de nu, iei singură pentru că nu se socoteşte ca furt.
De vezi pe cineva mâncând şi ai poftă să mănânci din ce mănâncă şi el, ceri, pentru că oamenii ştiu despre gravide şi poftele lor. De e zi de post şi gravida pofteşte mâncare de dulce, e dezlegată să guste.

402.- Părinte, este adevărat că o femeie gravidă nu are voie să danseze?
-Da, femeia însărcinată nu dansează.
 
Satanismul

403.- Părintele ne povestea:
-Există în America o sectă numită „satanism„ (scria într-un ziar mai vechi). Aceşti sectanţi, se conduc după ideea să nu dispreţuieşti pe satana, că, el are puteri ca şi Dumnezeu. Articolul este scris de reporterul care a văzut în camera a-13-a acea fiinţă bizară ,(despre care am mai scris) care, într-o mână avea un sceptru iar în cealaltă mână un cap de mort, câteva fire de păr în barbă, piele gălbui roşcat, ochii puşi aiurea decât la oameni şi voce de bas. Reporterul l-a întrebat :
-Ce reprezinţi ?
-Satanismul – Dumnezeu a dat nişte legi pe care omul nu le mai poate suferi.
-Cu Statul cum staţi ?
-Suntem scutiţi de orice impozite – spune satana, până în 1990 toate cultele vor fi la picioarele mele.
-Câţi aderenţi ai ?
-Am sucursale în toate oraşele lumii.
Diavolul vrea şi pe cei aleşi ai lui Dumnezeu dar, Dumnezeu va scurta zilele acelea şi pe cei aleşi ai Lui nu-i va putea clinti nici-o altă forţă.

Sectele- ereticii

404.- Părinte, eu sunt ortodox, dar 2 ani am fost la adventişti de ziua 7-a, nu mi-a plăcut acolo şi am plecat. Care e adevărata credinţă?
-Ortodoxă.
-Cum să le spun lor ca să mă creadă ?
-Să le spui matale, aşa :
ADEVĂRATA CREDINŢĂ ESTE ACEEA UNDE LA RUGĂCIUNILE  PREOŢILOR VINE LUMINA DE SUS, DIN CER, LA ÎNVIERE!

405.- O preoteasă îi spune părintelui:
-Părinte, la noi în comună au venit nişte sectanţi, primarul i-a primit, poliţia nu le-a spus nimic şi au ţinut discurs într-o şcoală, predici de ale lor, au chemat oamenii din sate şi m-am dus şi eu. Le-am spus ce ştiam de la sfinţia voastră, despre Sfânta Împărtăşanie: “Cine nu mănâncă Trupul Meu şi nu bea Sângele Meu n-are parte cu Mine“. A venit la mine un  poliţist şi mi-a spus să-mi ţin gura dacă vreau să n-o păţesc, să-i las să vorbească pentru că au aprobare. La care părintele, spune:
-Auziţi dumneavoastră, ţară ortodoxă şi laşi pe sectanţi liberi?! Acolo trebuia să fie preotul, soţul matale, el să spună asta şi matale să-l susţii. Sectanţii nu se duc acolo unde preotul este întărit în credinţă ci, caută loc slab ca să poată fi ascultaţi, nu fac munca în zadar.
                          
406.- Părinte, vin pe la uşile noastre, tot felul de oameni, care vor să ne vorbească despre Dumnezeu, să ne dea cărţi gratis, ce să facem?
-Să-i luaţi la bătaie, să-i ruşinaţi, nu primiţi cărţi de la ei, nu-i primiţi în casă şi dacă v-au dat cărţi, le ardeţi. Sunt nişte ticăloşi, primesc bani grei ca să facă asta. Puteţi să-i bateţi, vă dau binecuvântare pentru asta. Să plece în ţara lor cu învăţătura lor cu tot, aici avem preoţi care ne explică Evanghelia şi ne vorbesc despre Dumnezeu, au şcoală şi au primit har la hirotonie, Biblia nu poate fi interpretată de omul obişnuit, că de aia au apărut sectele, fiecare a interpretat după cum îl duce capul şi mai vrea să ducă în eroare şi pe alţii.
                   
             407.- Se numesc “pocăiţi”, dar sub acest cuvânt se ascunde altceva, ei sunt de fapt “lepădaţi”. Ei nu cred în cruce, în Maica Domnului, nu se botează. Nu se împărtăşesc, nu merg la Biserică, deci se leapădă de toate acestea şi de aceea sunt lepădaţi.

             408.- Nu-mi amintesc împrejurarea în care ne-a spus dar, ne-a spus că la sfârşitul veacului vom fi doi ani fără Biserică. Sectanţii, pentru că li se dă apă la moară, li se vor da voie în Biserică, în cimitirele noastre să îngroape de-ai lor, într-o zi ne vor lua cheia Bisericii şi se vor instala ei, o vor socoti de a lor.

409.- Părinte, pot să citesc singur Scriptura ?
-Poţi, sigur că poţi dar, unde nu înţelegi întrebi preotul, numai el ştie să o explice, el are pregătire pentru asta, este apostolul de altă dată. Omul fără pregătire poate înţelege greşit cuvântul din Scriptură. Aşa au apărut sectele.
-Cum, părinte?
-Luther poartă toată vina, el a spus să fie lăsat omul să-şi explice singur Scriptura şi aşa s-a umplut pământul de secte. Diavolul a început să lucreze. Dumnezeu a lăsat o singură credinţă pentru toate neamurile, acea ortodoxă, dar la vremea de apoi unii nu vor mai putea suferi învăţătura lui Dumnezeu şi-şi vor face învăţături noi după pofta inimii lor dar spre a lor pieire.

            410.- Sectarii nu cred în Sfânta Cruce. Cum să nu crezi în Cruce, când pe ea a fost răstignit Mântuitorul ca să ne salveze pe noi, să ne putem mântui. Sectanţii înjură Sfânta Cruce, nici dracii n-o înjură, ei Îl ştiu pe Dumnezeu şi-l recunosc, dracii nu înjură Sfânta Cruce, se cutremură când aud de cruce, dar sectanţii şi cei care o înjură sunt mai prejos decât dracii.

             411.- Sectarii nu cred în Maica Domnului. Spun că a fost o femeie de rând, că nu a fost fecioară, că a fost căsătorită şi că a mai avut copii. Ce prietenie mai poţi avea tu care spui aşa ceva, cu Mântuitorul, Fiul ei! Oare El, care ştie atât de bine cine a fost mama Lui, te va ierta vreodată pentru batjocorirea Maicii Sale?!

412.- A venit un predicator pocăit şi insista să stea de vorbă cu părintele, că el îl va convinge pe părintele care-i adevărata credinţă. Părintele îl întreabă:
-De ce-ai venit? Nu stau de vorbă cu dumneata, poţi să pleci de la mine.
-De ce părinte? Unde-i iubirea faţă de aproapele?
-Tocmai de aceia, nu stau de vorbă cu dumneata, pentru că nu pot iubi un lup, un pui de viperă, un balaur cu capete, nu aşa vă numeşte pe voi Sfânta Scriptură, sau mă înşel cumva? Nu stau de vorbă cu dumneata şi din alt motiv, pentru că nu cunoşti Scriptura din scoarţă-n scoarţă, aşa cum am studiat-o eu pe când eram student, făceam exegeza fiecărui cuvânt din ea, ştii câteva texte pe de rost cu care ameţeşti pe bieţii credincioşi şi acum crezi că ai venit să mă ameţeşti şi pe mine. Te înşeli. Nu stau de vorbă cu dumneata şi dintr-un alt motiv mai mare decât toate, nu stau la negociat credinţa şi Scriptura cu un drac.
-Eu sunt drac? Astea-s vorbe de un slujitor a lui Dumnezeu?
-Drac poate că nu eşti, dar faci ce face dracul. Ia spune-mi şi recunoaşte, dracul fuge de Cruce?
-Fuge.
-Dar voi !? Şi voi fugiţi de Cruce, nu faceţi ca el? Apoi, dracul fuge de aghiazmă, fugiţi şi voi, nu faceţi ca el? Dracul fuge de tămâie, fugiţi voi, nu faceţi ca el? Dracul fuge de Biserică, fugiţi şi voi, nu faceţi ca el? Dracul fuge de preot, fugiţi şi voi, nu faceţi ca el? Dracul fuge de lumină sau lumânare, fugiţi şi voi, nu faceţi ca el? Deci, cum fac dracii faceţi şi voi şi vrei să mai stau de vorbă cu dumneata, ce să-mi spui? Nu ai ce discuta cu mine şi-ţi poruncesc să laşi credincioşii în pace, nu-i mai momi şi trage după dumneata la iad. A plecat sectarul ca din puşcă. Aşa ar trebui să le ziceţi, când vă mai necăjesc şi vă bat sectarii pe la uşi. Sfânta Scriptură ne porunceşte că mai mult de două ori să nu stăm de vorbă cu ei, în casă să nu-i primim, la masă cu ei să nu stăm, ci să ne scuturăm încălţămintea de praf în faţa lor şi să plecăm.
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 746
Afisari total: 25098696
Vizitatori online: 2

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol