Marturie

Scrie o marturie aici despre Parintele Argatu

Articole recente
Scrie un articol
Raspunsuri duhovnicesti ...... Vre -Zod
sumar:
-Vremea de apoi
-Ziua de nastere
-Zgarceania
-Zodiile

Vremea de apoi

500.- Ne-a mai spus părintele şi acestea:
-La sfârşitul veacului vor fi bolile mizeriei, cancerul şi SIDA sunt numai începutul lor.
-Din părinţi creştini se vor naşte păgâni.
-La vremea de apoi oamenii vor avea chipul balaurului (un trup cu mai multe capete).
-Părinţii îşi botează copiii şi le pun câte 2,3 şi chiar 4 nume şi nici măcar unul de vreun sfânt. Omul are un trup, un suflet şi un nume.
-Copiii născuţi în curvie, sunt foc şi sabie pentru părinţii lor.
 
Ziua de naştere

501.- Părinte, anul acesta ziua mea de naştere cade miercurea, e păcat dacă serbez la serviciu cu colegii?
-Bineînţeles, pentru că e zi de post şi colegii matale   n-o să mănânce fasole, cartofi şi apoi le dai apă. Când serbezi ziua, eu ştiu că e chef, cu mâncare bună şi băutură. E păcat pentru că se calcă postul.
-Da Părinte, dar cum fac, pentru că toţi şi-au serbat-o pe-a lor şi eu nu pot să ies din joc.
-Atunci le spui aşa: azi e ziua mea, dar pentru că e zi de post o serbez în altă zi, când vreţi voi, ca să mâncăm de dulce. Dacă spui aşa nu se supără nici Dumnezeu, nici colegii matale şi mai aude şi vreunul care are urechi de auzit, că e miercuri şi nu se mănâncă de dulce, faci mai multe lucruri deodată. Altfel, toată mâncarea de dulce, băutura şi vorbele care se vor spune la chef, ţi se socotesc matale.
-Am înţeles părinte, sărut mâna.

Zgârcenia

502.- Părinte, cum va fi cu cei ce sunt zgârciţi şi lipsiţi de dragoste pentru aproapele?
-Cei ce sunt zgârciţi poartă în chip nevăzut un şarpe mare care stă încolătăcit în jurul gâtului şi-i strânge din ce în ce mai mult. Cei ce fugăresc pe cei săraci de la poarta lor şi le fac judecată, vor avea osânda „bogatului nemilostiv” din Evanghelie, (Lc.16,19-31).

               503- Să vă spun ceva din Pateric: Un părinte cuvios şi  milostiv, avea un ucenic, pe care-l purta cu el peste tot. Observă ucenicul că într-o zi un om sărac şi zdrenţuit a cerut de mai multe ori să fie miluit şi de fiecare dată părintele său îl miluia. La un timp îndrăzneşte ucenicul să-l întrebe pe părintele său:
-Părinte, iertaţi-mă! Am observat că acest cerşetor a venit de mai multe ori să-i daţi bani, crezând că nu-l veţi recunoaşte. M-am uitat bine la el, şi era tot el la toate colţurile de uliţe pe unde am trecut şi tot el era şi în faţa bisericii pe lângă care am trecut. L-aţi miluit de vreo cinci ori până acum. Cred că nu  v-aţi dat seama că era tot el!
-Ştiu că tot el a fost, de fiecare dată l-am recunoscut!
-Şi atunci de ce nu i-aţi făcut observaţie să nu creadă că suntem nişte proşti pe care poate să-i păcălească?
-Fiule! Am dat de fiecare dată, şi nu pot respinge sau să cert pentru că nu ştii care dintre ei este şi-ţi cere Hristos! Ucenicul a luat înţelepciune de la părintele său, că nu trebuie să respingi şi să judeci nici un sărac pentru că nu ştii care dintre ei este trimis de Hristos să-ţi încerce dragostea faţă de aproapele.

zodiile

504. - Părinte, sunt bune zodiile ?
-Nu, nu-i bine să crezi în zodii. Sunt urâciuni în faţa lui Dumnezeu asemenea credinţe. Soarta omului stă numai în mâna lui Dumnezeu şi nu în puterea zodiilor. Dumnezeu,  într-o clipă dacă vrea, poate schimba soarta omului şi faţa pământului.
Iisus Hristos
AutentificareInregistrare
Recuperare parola

Vizitatori

Afisari azi: 747
Afisari total: 25098697
Vizitatori online: 2

Magazin online
Newsletter

   

Articole recente
Scrie un articol